Kotor: Jokić uručio plakete zahvalnosti spasiocima koji su pomagali u Turskoj

"Jokić je čestitao Međunarodni dan zaštite i spašavanja svim vatrogascima, kazavši da bi trebao da posluži za podizanje svijesti javnosti o značaju civilne zaštite, mjerama prevencije i zaštite u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa, kao i odavanju počasti žrtvama, naporima i dostignućima svih službi", navodi se u saopštenju

6648 pregleda 3 komentar(a)
Sa dodjele, Foto: Opština Kotor
Sa dodjele, Foto: Opština Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić uručio je plakete pripadnicima Službe zaštite i spašavanja tog grada, u znak zahvalnosti za učešće u akciji pomoći u zemljotresom pogođenoj Turskoj.

"Plakete su povodom Međunarodnog dana zaštite i spašavanja 1. marta, uručene komandiru Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksimu Mandiću i vatrogascima spasiocima Nikoli Banićeviću, Božidaru Belanu i Mariju Markoviću", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Opštine.

Oni su tokom susreta govorili o teškim i potresnim trenucima koje su doživjeli u Turskoj, ali i o nemjerljivoj sreći jer su uspjeli da daju doprinos pobratimskom gradu u ovoj teškoj situaciji koja ih je zadesila.

"Jokić je čestitao Dan zaštite svim vatrogascima, kazavši da bi trebao da posluži za podizanje svijesti javnosti o značaju civilne zaštite, mjerama prevencije i zaštite u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa, kao i odavanju počasti žrtvama, naporima i dostignućima svih službi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: