DZ Glavni grad: Počinju vakcinacije završnih razreda srednje škole i obavezni sistematski pregledi za prvake

"Rasporedi škola za vakcinaciju se mogu vidjeti i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada. Od 1. marta počinju i obavezni sistematski pregledi djece za upis u prvi razred osnovnih skola. Pregledi su obavezni za svu djecu rođenu 2017. godine. Obavljaju se kod izabranog pedijatra u prethodno zakazanom terminu", navodi se u saopštenju

3952 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dom zdravlja Glavnog grada je saopštio da u ovom mjesecu počinju sa vakcinacijom završnih razreda srednjih škola, protiv difterije i tetanusa.

Dodaju da će se vakcinacija obavljati u ZO Doma zdravlja Glavnog grada vikendom po unaprijed dogovorenim rasporedima, koji će biti proslijeđeni srednjim školama.

"Od 1. marta počinju i sa obaveznim sistematskim pregledima djece za upis u prvi razred osnovnih skola. Pregledi su obavezni za svu djecu rođenu 2017. godine. Obavljaju se kod izabranog pedijatra u prethodno zakazanom terminu", navodi se u saopštenju Doma zdravlja Glavnog grada.

"Proces vakcinacije za srednjoškolce je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinom DITEVAKSAL-T za odrasle", ističe se u saopštenju.

"Rasporedi škola za vakcinaciju se mogu vidjeti i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada", ističe se u saopštenju.

"Javnost ćemo obavještavati u cilju što bolje organizacije i vakcinacije na teritoriji opština Podgorica, Zeta i Tuzi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: