Pao tender za prevoz učenika OŠ "Vladimir Nazor"

Škola tražila linije do gimnazije Luča i “Marko Miljanov”

2788 pregleda 1 komentar(a)
Prostor bivše OŠ “Vladimir Nazor” srušena prije više od godinu, Foto: BORIS PEJOVIC
Prostor bivše OŠ “Vladimir Nazor” srušena prije više od godinu, Foto: BORIS PEJOVIC

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poništila je tender Osnovne škole “Vladimir Nazor” u Podgorici, vrijedan oko 209.000 eura.

Prema rješenju Komisije, od 27. februara, školi je naloženo da u roku od 15 dana otkloni nepravilnosti na koje su im ukazali.

Tenderskom dokumentacijom tražen je prevoz za učenike škole u više termina. Tražena je linija, odnosno dva autobusa u 7.10 časova od te škole do gimnazije “Luča” za učenike drugih i petih razreda, dok je za 7.40 predviđeno da tri autobusa voze učenike osmih i devetih razreda do škole u Tološima. U tenderskoj dokumentaciji se navodi da bi dva autobusa u 10.25 sati prevozila prvake u gimnaziju “Luča” i u povratku učenike drugih razreda do nekadašnje matične škole u Maslinama.

Četvrtkom i petkom u 10.45 sati, a ponedjeljkom, utorkom i srijedom u 10.45 i 11.25 sati predviđena je linija od osnovne škole “Marko Miljanov” do škole “Vladimir Nadzor”, dok je u 11.40 planirana linija sa tri autobusa od matične škole ka Tološima, koja bi prevozila učenike šestih i sedmih razreda i vraćala sa nastave starije osnovce.

Prema dokumentaciji, u 12.55 sati planirana je linija i dva autobusa ka školi “Marko Miljanov” i gimnaziji “Luča”, a u 16 sati povratak četrii autobusa za učenike šestih i sedmih razreda. Posljednja linija za povratak dijela učenika iz gimnazije “Luča” planirana je za 16.40 sati.

Plaćanje prevoza učenika planirano je dva puta u toku mjeseca.

Zgrada škole “Vladimir Nazor” srušena je prije više od godinu, a roditelji i učenici su u februaru ponovili da nastavu pohađaju u otežanim uslovima i da je hitno potrebno da se izgradi novi školski objekat.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da bi raspisivanje tendera za izgradnju škole trebalo da bude krajem marta, dok je početak radova planiran za avgust ove godine.

Bonus video: