Avantura u terencima: "Montenegro trophy" ugostio novinare iz Nikšića

Novinari su imali priliku da se bar na nekoliko sati uvjere zbog čega je "Montenegro trophy" uspješan organizator ljetnjih i jesenjih relija

9751 pregleda 1 komentar(a)
Sa današnje vožnje, Foto: Svetlana Mandić
Sa današnje vožnje, Foto: Svetlana Mandić

Već 23 godine NVO "Montenegro trophy" iz Nikšića organizuje džip relije. Ovoga puta riješila je da ugosti novinare iz Nikšića.

Maršrutom dugom oko 80 kilometara, tri musketara, Điđo, Vasko i Rap, i dama koja ruši tabue da su žene loši vozači, Dijana, provozali su terencima novinare makadamskim putem oko Krupca i Slanog jezera, preko Pandurice do Bogumilovića.

Istina, "zahvatili" smo i malo asfalta, bilo je nenamjernog "kupanja" u kanalu, ali i namjerno organizovanog ručka kod Slobodana Perovića koji je domaćinski ugostio ekipu od 15-ak članova.

Ovali puni meze, suve smokve i domaće vino i rakija, bili su tu u znak dobrodošlice.

Onda su se Dijana, Điđo, Vasko i Rap latili roštilja, dok su novinari uživali u Slobovoj priči.

Bogmilovići, mjesto Bogu milo, ali od koga su ljudi davno digli ruke, obradovalo se gostima.

Iako je put do njega takav da je bolje ići pješke nego sa terencima, uz vrhunske vozače, novinari su imali priliku da se bar na nekoliko sati uvjere zbog čega je "Montenegro trophy" uspješan organizator ljetnjih i jesenjih relija, zbog čega na njihovim manifestacijama učestvuju gosti iz regiona i Evrope, a zahvaljujući njima su "otkriveni" mnogi zaboravljeni krajevi.

Bonus video: