Vujanović i Brajović čestitali Dan opštine Žabljak

Predsjednik Skupštine ocijenio je da valorizacijom prirodnih i privrednih potencijala Žabljak stvara uslove za preduzetnički život i egzistenciju
91 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.09.2017. 08:36h

Žabljak će u skladu sa ličnim inicijativama i sveobuhvatnom saradnjom lokalne uprave i Vlade doprinijeti ravnomjernom regionalnom razvoju, ocijenio je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

On je građanima Žabljaka, odbornicima, predsjedniku Skupštine, Vidoju Tomčiću i predsjedniku Opštine, Veselinu Vukićeviću, čestito Dan opštine.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da mu je žao što zbog međunarodnih obaveza neće prisustvovati Svečanoj sjednici povodom praznika Opštine.

“Očekujem da će Žabljak, u skladu sa tradicionalnom privrženošću naših ljudi napretku svog kraja, ličnim inicijativama i sveobuhvatnom saradnjom lokalne uprave i Vlade Crne Gore doprinijeti daljem ravnomjernom regionalniom razvoju”, kaže se u čestitki.

Na to će, kako je rekao Vujanović, uticati realizacija potencijala kojima raspolaže Opština Žabljak u oblasti turizma, proizvodnje hrane, ali i daljeg razvoja infrastrukture – kao dodatne motivacije za domaće preduzetništvo i potencijalna strana ulaganja.

“Vjerujem u opredijeljenost da održivom valorizacijom izvanrednih ambijentalnih vrijednosti stvorimo uslove za otvaranje novih radnih mjesta i nastavimo sa predanim naporima na planu dostizanja višeg nivoa kvaliteta života građana Žabljaka i Crne Gore u cjelini”, zaključio je Vujanović.

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, ocijenio je da valorizacijom prirodnih i privrednih potencijala Žabljak stvara uslove za preduzetnički život i egzistenciju.

On je građanima i lokalnom rukovodstvu čestitao 17. septembar Dan opštine Žabljak.

„Durmitorci, visprenog i preduzimljivog duha, posljednjih decenija surovu klimu, netaknutu prirodu planinskih vrhova, jezera i rijeka pretvaraju u atraktivnu destinaciju i izazov turistima sa svih strana svijeta“, kaže se u čestitki Brajovića

Kako je ocijenio, otvarajući vrata domaćim i stranim investitorima, a uz postojeću infrastrukturu koju treba predano i neprestano unapređivati, uz pažljivo očuvanje životne sredine i na principima održivog razvoja, planinska prijestonica Crne Gore gradi sigurnu budućnost.

Bonus video: