Radovi Milice i Blanke proglašeni za najbolja ostvarenja konkursa „Mama je glagol od glagola raditi“

U kategoriji učenika od prvog do petog razreda Nikolina Stevović, učenica IV razred, OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog (mentor Dragana Kovačević), osvojila je prvo mjesto, a njen stariji drugar Miloš Bogdanović, učenik osmog razreda škole „Ilija Kišić“ iz Herceg Novog (mentor Jelena Lučić) bio je najbolji u kategoriji učenika od šestog do devetog razreda

2464 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na konkurs „Mama je glagol od glagola raditi“, koji je raspisala JU „Zahumlje“ iz Nikšića pristigla su 294 rada, a pobjednicima konkursa, koji su podijeljeni u dvije kategorije (od prvog do petog razreda, i druga od šestog do devetog razreda) će 8. marta biti uručene nagrade.

Rad Milice Krković, učenice šestog razreda OŠ „Vojin Čepić“, Dragovića Polje, Kolašin (mentorka Stanica Kadić), proglašen je za najbolje prozno ostvarenje, dok je rad njene vršnjakinje iz bjelopoljske škole „Risto Ratković“ Blanke Čukić (mentorka Andrijana Marinković), najbolje poetsko ostvarenje konkursa.

U kategoriji učenika od prvog do petog razreda Nikolina Stevović, učenica IV razred, OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog (mentor Dragana Kovačević), osvojila je prvo mjesto, a njen stariji drugar Miloš Bogdanović, učenik osmog razreda škole „Ilija Kišić“ iz Herceg Novog (mentor Jelena Lučić) bio je najbolji u kategoriji učenika od šestog do devetog razreda.

Dajana Milić, učenica sedmog razreda OŠ „Boško Strugar“ iz Ulcinja, (mentor Marko Radosavović) i Hana Kurpejović koja pohađa treći razred u školi „Miroslav Đurović“ iz Rožaja (mentorka Jadranka Ratković), osvojili su drugo mjesto. Treće mjesto osvojile su Ljubica Kostić, učenica sedmog razreda OŠ „Milija Nikčević“ (mentorka Vera Đurđić) i Elena Todorović, učenica trećeg razreda iz škole „Olga Golović“ (mentorka Slavica Vuković Ognjenović1), obje iz Nikšića.

Sofija Kovačević, učenica sedmog razreda beranske škole „Vuk Karadžić“ (mentorka Jelena Nišavić) dobitnica je posebne nagrade za najmaštovitiju kratku priču, a Helena Janičić, koja pohađa deveti razred u OŠ „Luka Simonović“ Nikšić (mentorka Milosava Đordan), posebnu nagradu za rad napisan baki. Lana Miković, učenica drugog razreda „Druge osnovne škole“ iz Budve (mentorka Svetlana Popović), nagrađena je kao najmlađi učesnik na Konkursu, dok su Vahid Gec, VIII razred OŠ „Salko Aljković“, Pljevlja (mentorka Verica Vraneš), i Petar Perišić, VIII razred, OŠ „Njegoš“ Cetinje (mentorka Vesna Đukanović), dobili posebne pohvale za rimovanu, odnosno za pjesmu u slobodnom stihu.

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu, profesori Anđela Peković i Jovan Krušić i književnica Milica Bakrač, koja je bila predsjednica žirija. Učenicima će uz nagrade biti uručene i posebne povelje i priznanja.

Bonus video: