Albijanić predsjednica novoosnovanog ogranka Asocijacije za odnose s javnošću i komunikacije (PRCA)

Albijanić predsjednica novoosnovanog ogranka Asocijacije za odnose s javnošću i komunikacije (PRCA), u okviru mreže za jugostičnu Evropu

4113 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PR centar
Sa sastanka, Foto: PR centar

Eleonora Albijanić, dugogodišnja praktičarka i stručnjakinja u oblasti odnosa s javnošću, izabrana je za predsjednicu novoosnovanog ogranka Asocijacije za odnose s javnošću i komunikacije (PRCA), u okviru mreže za jugostičnu Evropu, prenosi PR Centar

Osnivanje ogranka u Crnoj Gori prati značajno proširenje članstva na evropskom kontinentu i posljednja je faza u globalnom razvoju PRCA, kao najveće asocijacije za PR i komunikacije na svijetu.

Eleonora ovu ulogu preuzima poslije gotovo 30 godina iskustva u oblasti komunikacija, gdje je do sada sa velikim uspjehom upravljala odnosima sa internim i eksternim javnostima, radila na izradi strategija komunikacije, upravljala događajima, kriznom komunikacijom, društveno odogovornim poslovanjem i digitalom te kao PR edukator. Trenutno je specijalista za eksterne komunikacije u Elektroprivredi Crne Gore.

Zamjenica generalnog direktora PRCA Renna Markson poželjela je Eleonori toplu dobrodošlicu u najveću asocijaciju za odnose sa javnošću i komunikacije u svijetu: "Drago mi je što mogu da proglasim Eleonoru Albijanić za predsjedavajuću naše asocijacije za Crnu Goru. Njena posvećenost podizanju standarda te profesionalizma u PR-u i komunikacijama biće od neprocjenjive vrijednosti kada počnemo da podržavamo ovu industriju u Crnoj Gori. Ovo je zemlja bogate kulture i istorije i PRCA je privilegovana što je sada prisutna i u Crnoj Gori.”

Asocijacija za odnose s javnošću i komunikacije (PRCA) je najveće svjetsko udruženje za odnose s javnošću i komunikacije. PRCA je globalni zagovornik izvrsnosti u odnosima s javnošću. Timovi širom Evrope, Bliskog istoka i azijsko-pacifičkog regiona rade sa profesionalcima u oblasti odnosa sa javnošću kako bi koordinirali aktivnosti na šest kontinenata.

PRCA pruža izuzetne obuke, autoritativne industrijske podatke, globalno umrežavanje i razvojne mogućnosti. PRCA, takođe, upravlja Međunarodnom organizacijom za savjetovanje u komunikacijama (ICCO) – krovnim tijelom za 41 PR udruženje i 3.000 agencija širom svijeta.

Mreža PRCA jugoistočne Evrope je inicijativa koja podržava okupljanje komunikacione zajednice jugoistočne Evrope. Predsjedavajući poglavlja Crne Gore će biti i u Odboru PRCA jugoistočne Evrope koji će raspravljati o aktivnostima i zajedničkim programima.

Danijel Koletić, predsjedavajući PRCA mreže jugoistočne Evrope istakao je: “Ekspertiza i znanje, kontinuirano obrazovanje i monitoring inovacija u komunikacijama postavili su crnogorske komunikacione eksperte na jedno od liderskih pozicija u regionu. Iako se radi o brojčano malom broju eksperata, jako je važno da profesionalna zajednica ostane zajedno i povezana, bez obzira na političko opredjeljenje ili nacionalnost, jer samo zajedništvo eksperata može uraditi više, ne samo za profesiju već i za percepciju profesije u kojoj rade. Zahvalan sam PRCA-i što je prepoznala potrebu profesionalnog umrežavanja i donijela odluku da započne proces okupljanja svih onih koji žele da nauče nešto više iz oblasti odnosa ss javnostima kroz njene strukture, obrazovne platforme i konferencije. Eleonora Albijanić je kreirala istoriju odnosa s javnostima u Crnoj Gori i svojim znanjem i sopstvenim obrazovanjem inspirisala do sada mnoge, vjerujem da će tako biti i u budućnosti”.

Ova grupa treba da pomogne da se stvori još profesionalnija, etičnija i prosperitetnija PR industrija širom regiona. To će olakšati umrežavanje na višim nivoima, razmjenu najbolje prakse i omogućiti članovima pristup značajnom programu događaja i preko 100 onlajn kurseva godišnje.

Članovi crnogorskog ogranka će, takođe, imati koristi od članstva u ICCO-u (Međunarodnoj organizaciji za savjetovanje u komunikacijama) i njenim znanjima, resursima i događajima.

Generalni direktor PRCA Francis Ingham poručio je da će "PRCA mreža jugoistočne Evrope ponuditi prvoklasno umrežavanje i mogućnosti profesionalnog razvoja praktičarima u regionu. Pod Danijelovim vođstvom, Mreža će omogućiti praktičarima iz jugoistočne Evrope pristup najvećoj svjetskoj profesionalnoj PR zajednici. Radujemo se što ćemo raditi sa Danijelom i našom Eleonorom u regionu dok gradimo našu misiju podizanja standarda profesionalne prakse na globalnom nivou.”

Bonus video: