Bečić: Još uvijek mnogo posla do potpune ravnopravnosti, obaveza da obezbijedimo ženama jednake mogućnosti

"Ovaj 8. mart želim da bude podsjetnik svima da žene zaslužuju našu punu podršku i da je naša zajednička odgovornost da se borimo za njihova prava", poručio je Bečić

1421 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Lider Demokratske Crne Gore i kandidat na predsjedničkim izborima Aleksa Bečić je povodom Međunarodnog dana žena kazao da još uvijek postoji mnogo posla kako bi se postigla potpuna ravnopravnost.

Naglasio je da je naša obaveza da se borimo protiv rodne diskriminacije i nasilja, te da obezbijedimo da žene imaju jednake mogućnosti u svim aspektima života.

"Danas obilježavamo 8. mart - Dan žena, dan kada s ponosom ističemo ulogu i doprinos žena u svim sferama života. Naša zemlja ima bogatu i raznoliku istoriju, uvijek smo se ponosili hrabrim majkama, suprugama, sestrama, kćerima, koje su se borile protiv svih oblika nepravde i diskriminacije", piše u njegovoj čestitki.

Bečić je, kako se navodi, kao kandidat za predsjednika Crne Gore, čestitao Međunarodni praznik i iskazao "duboko poštovanje prema svim ženama koje su svojim radom, strpljenjem, hrabrošću i odlučnošću izgradile našu zemlju i stvorile društvo u kojem danas živimo".

"Ovaj 8. mart želim da bude podsjetnik svima da žene zaslužuju našu punu podršku i da je naša zajednička odgovornost da se borimo za njihova prava. U svoje ime, ali i cijelog mog tima, želim vam da se uvijek osjećate posebno, voljeno i poštovano", saopštio je Bečić.

Bonus video: