U prekidu željeznički saobraćaj na dijelu pruge Beograd-Bar

Putnici prevezeni autobusom do Bijelog Polja, odakle su vožnju nastavili lokalnim vozom do Bara. Procjena je da će sanacija dijela pruge trajati do petka uveče

8534 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog havarije na kontaktnoj mreži kod stanice Priboj, u noći između srijede i četvrtka došlo je do privremenog prekida međunarodnog saobraćaja na pruzi Beograd - Bar, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

Putnici voza koji je sinoć oko 20 sati krenuo iz Zemuna za Bar prevezeni su autobuskim prevozom u organizaciji preduzeća „Srbija voz“ do stanice Bijelo Polje, odakle su vožnju nastavili lokalnim vozom do Bara.

"Lokalni voz iz Bijelog Polja krenuo je na vrijeme u 06:26h i očekuje se njegov dolazak u stanicu Podgorica u 09.00h, a u stanicu Bar u 10:30h. Za putnike voza koji je krenuo iz Bara za Zemun u 19:00h, takođe je organizovan autobuski prevoz iz stanice Priboj do Beograda", saopšteno je jutros iz ŽPCG.

Iz preduzeća "Infrastrukture železnice Srbije“ kazali su da je sinoć u 00.35 došlo do kvara na kontaktnoj mreži na pruzi Prijepolje - Prijepolje Teretna, i da je u prekidu željeznički saobraćaj na toj dionici barske pruge.

Kazali su da su ekipe tog preduzeća na terenu i da rade na sanaciji kvara na kontaktnoj mreži, ali da je, s obzirom da je potrebno popraviti vozne vodove u dužini od oko petsto metara, procjena da će sanacija tog dijela pruge trajati do sjutra uveče, ukoliko ne bude nepredviđenih teškoća.

Putnici iz voza koji je saobraćao iz Bara za Beograd, njih 98, autobusima su prevezeni do Priboja.

Bonus video: