Adria TV: Pridržavamo se profesionalnih standarda novinarstva, nije bilo kršenja nijednog slučaja Kodeksa novinara

"Vjerovali smo da je vrijeme cenzure daleko iza nas, ali nas Media centar podsjeća da u našem društvu ima i dalje onih koji baštine te vrijednosti", saopštili su oni

8087 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Televizija Adria saopštila je da se njihova medijska kuća pridržava profesionalnih standarda novinarstva i da u njihovom informativnom programu nije bilo nijednog slučaja kršenja Kodeksa novinara Crne Gore.

Iz tog medija su reagovali na navode Media centra da Prva televizija i Adria TV favorizuju predsjedničkog kandidata ispred Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića.

Oni su se zahvalili kolegama iz Media centra koji su "potvrdili da se pridržavamo pravilnika o praćenju predizborne kampanje za predsjedničke izbore".

"Saopštenje Media centra potvrđuje i da u Informativnom programu ADRIA televizije nije bilo nijednog slučaja kršenja Kodeksa novinara Crne Gore. Takođe, potvrđeno je i da u dijelu našeg Informativnog programa posvećenog predsjedničkim izborima nema favorizovanja nijednog kandidata, jer da je bilo suprotno naveli bi makar jedan jedini takav slučaj. Sve ove nesporne činjenice govore u prilog tome da se naša medijska kuća pridržava profesionalnih standarda novinarstva", navodi se u reagovanju.

Dodaju i da je jedina zamjerka na račun njihovog Informativnog programa izboru gostiju za njihovu centralnu informativnu emisiju „Info plus“.

"Moramo, nažalost, konstatovati činjenicu da kolege iz Media centra žele da utiču na uređivačku politiku ADRIA TV, pa u tome idu čak toliko daleko da ne samo što bi da određuju spisak „podobnih“ gostiju naše centralne informativne emisije, već bi i da određuju šta i kako oni treba da govore tom prilikom. Vjerovali smo da je vrijeme cenzure daleko iza nas, ali nas Media centar podsjeća da u našem društvu ima i dalje onih koji baštine te vrijednosti", saopštili su oni.

Iz te medijske kuće navode i da ako kolege iz Media centra već vode preciznu statistiku gostiju „Info plusa“, "onda čudi da im je promakla činjenica da je bilo i biće gostiju iz raznih političkih, nacionalnih i vjerskih zajednica".

"Vjerovatno su kolege iz Media centra primijetile da nije bilo gostovanja predstavnika DPS-a, a moguće da im je jedino do njih i stalo, pa zbog te partije, koja se samoizolovala iz programa naše televizije, nijesu vidjeli gostovanja predstavnika svih ostalih parlamentarnih stranaka. Za Adria Televiziju činjenice će i dalje biti svetinje, a bilo čiji komentar, pa i kolega iz Media centra, je slobodan", poručuju oni.

Bonus video: