Predstavljena nova đačka užina

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, proizvodi će biti pripremani u radionici koja posluje u okviru Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“
119 pregleda 4 komentar(a)
đačka užina, Foto: Ministarstvo prosvjete
đačka užina, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 15.09.2017. 16:01h

Predstavnicima Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, udruženja Roditelji, kao i upravi škole "Sergije Stanić", danas su predstavljeni novi proizvodi koji će biti sastavni dio đačke užine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, proizvodi će biti pripremani u radionici koja posluje u okviru Škole za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“.

„U proces izrade novog menija koji će biti ponuđen učenicima podgoričkih osnovnih škola u ovoj školskoj godini, Ministarstvo prosvjete i škola „Sergije Stanić“ uključili su i Institut za javno zdravlje, u cilju formiranja kvalitetnije ponude”, podsjetili su iz tog Vladinog resora.

Ona će, kako su pojasnili, uključivati peciva od cijelog zrna žitarica, kifle, proje i sendviče sa integralnim brašnom i sjemenkamama, lana, bundeve, susama, čia sjemenkama kao i peciva sa koprivom, razne vrste mafina i slatkog peciva.

Saopšteno je da su se među proizvodima koji su se našli na prezentaciji u srijedu, bilo i proizvoda koji su već bili u ponudi u protekloj školskoj godini, ali sa izmijenjenim sirovinskim sastavom kao i sa novom tehnikom proizvodnje.

„Za navedene proizvode će u osnovnim školama Glavnog grada biti organizovana degustacija u posljednoj nedjelji septembra. Takođe, u toku naredne nedjelje predstavnici Škole „Sergije Stanić“, obići će podgoričke osnovne škole u cilju promocije Projekta“, najavljeno je iz Ministarstva.

Bonus video: