Herceg Novi: Protest zaposlenih u Domu zdravlja, traže smjenu menadžmenta

V.d. direktora Doma zdravlja Herceg Novi Aleksa Đekić nije odgovarao na pozive "Vijesti"

23694 pregleda 35 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Privatna arhiva
Sa protesta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.03.2023. 18:05h

Zaposleni u Domu zdravlja Herceg Novi održali su protest zbog, kako tvrde, odmazde uprave prema osobama koje ukazuju na nepravilnosti.

Poručuju da neće stati dok "ne dobiju odgovore nadležnih i ne dođe do smjene aktuelnog menadžmenta".

Tamara Đučić, zaposlena u toj ustanovi, kazala je novinarima da su ranije dobili odluku, po dolasku novog direktora, da ne smiju davati izjave medijima, "ni na Fejsbuku".

"To je bila prva odluka kad je direktor došao. Sad sam ja, vjerovatno, pošto pričam, ta koja će dobiti otkaz", kazala je ona.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić u decembru prošle godine razriješio je direktora Gorana Komara i za v. d. direktora imenovao Aleksu Đekića.

Đekić nije odgovarao na pozive "Vijesti".

Đučić je navela da očekuje da ministar podrži zaposlene, rekavši da bi na protest došlo više osoba, ali da rade u strahu.

"Mislim da ministar treba da podrži radnike, nismo tu zbog direktora, nego zbog pacijenata. Isti posao radimo, koji god da je direktor u pitanju, ne znam zašto se maltretiramo - zašto se vrše rotacije sestara, da li je to iz hira, a ovdje jeste iz hira, zašto se upisujemo kad dolazimo, a ne kad izlazimo... Prekovremeno radimo, te sate ne uzimamo", istakla je ona.

Bonus video: