Građani Kolašina nedovoljno upoznati sa načinom zaštite prava

Martinović je rekao da je i Kolašin opterećen podjelama i političkim pitanjima, navodeći da je jedan od ciljeva nove gradske vlasti da, bez revanšizma, smiruje tenzije i fokus usmjeri na ekonomski razvoj grada

2483 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Zaštitnik ljudskih prava i sloboda
Foto: Zaštitnik ljudskih prava i sloboda

Građani Kolašina još nijesu u dovoljnoj mjeri upoznati sa načinom zaštite svojih prava, ocijenjeno je u razgovoru ombudsmana Siniše Bjekovića i predsjednika te opštine Vladimira Martinovića.

Kako je saopšteno iz institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, sagovornici su pozvali građane Kolašina da koriste pravo da se obrate Ombudsmanu kada za to postoji potreba, imajući u vidu da je u protekloj godini upućeno svega šest pritužbi.

Na sastanku je poručeno da je na evropskom putu Crne Gore potrebno više vrednovati ulogu i značaj lokalnih zajednica i brinuti o malim sredinama, što će se odraziti na poboljšanje kvaliteta života i ostvarivanje prava i sloboda građana.

„U razgovoru je ocijenjeno da građani Kolašina još nijesu u dovoljnoj mjeti upoznati sa načinom zaštite svojih prava, čemu svjedoči podatak da u obraćanjima često miješaju nadležnosti na lokalnom i državnom nivou“, navodi se u saopštenju.

Bjeković je rekao da se život dešava u lokalnim zajednicama, pa ne treba čekati da se sve reguliše sa državnog nivoa.

On je ukazao na važnost jačanja tolerancije i solidarnosti među ljudima širom Crne Gore, podsjećajujući da su tenzije uvijek izraženije tokom izbornih perioda.

Martinović je rekao da je i Kolašin opterećen podjelama i političkim pitanjima, navodeći da je jedan od ciljeva nove gradske vlasti da, bez revanšizma, smiruje tenzije i fokus usmjeri na ekonomski razvoj grada.

On je dodao da se nada uspješnom nastavku saradnje sa institucijom Zaštitnika.

Martinović je poručio da je spreman da se zajedničkim aktivnostima doprinese unapređenju znanja o pravima i načinima zaštite prava i sloboda građana, s fokusom na mladima i pripadnicima ranjivih grupa.

Bonus video: