Sindikat doktora medicine: Vlada da razmisli o tome da rasporedi Đekića na mjesto koje odgovara njegovim kvalifikacijama

Kako tvrde, "(Aleksa) Đekić je više poučen represivnim metodama svojstvenim kazneno-poravnim sistemima nego ustanovama gdje se pruža zdravstvena zaštita građana"

7346 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sindikat doktora medicine Crne Gore uputio je podršku zaposlenima u Domu zdravlja Herceg Novi i pozvao ih da ostanu "otporni na prijetnje i zastrašivanja upućena od strane menadžmenta".

"U više navrata, unazad dva mjeseca smo ukazivali da imenovanje lica bez potrebnih kvalifikacija i iskustva u radu u zdravstvu može ugroziti funkcionisanje zdravstvenih ustanova i pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite građanima", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica Sindikata Milena Popović Samardžić.

Iz Sindikata su naglasili da su današnji protesti ispred hercegnovskog Doma zdravlja isključiva organizacija zaposlenih Doma zdravlja.

"Svaka insinuacija direktora Doma zdravlja da se radi o političkoj zloupotrebi zaposlenih je neiskrena i netačna konstrukcija kojom se želi odvući pažnja sa nestručnog i nekompetentnog rukovođenja ustanovom", poručili su oni.

U saopštenju se dodaje da za kratak period rukovođenja aktuelnog direktora Doma zdravlja Herceg Novi jedino što se ističe je "partijsko zapošljavanje nemedicinskog kadra, česte rotacije zaposlenih koje slabe kvalitet rada službe, zastrašivanja, kažnjavanje nepodobnih i nagrađivanje lojalnih partijski instaliranih kadrova".

"Sklad, međuljudski odnosi, kvalitet rada umnogome su ugroženi za vrlo kratko vrijeme do nivoa koji je zahtijevao reakciju zaposlenih u cijelom kolektivu. Nakon današnjeg protesta, po nalogu direktora, od učesnika u protestu traži se da „naprave službenu zabilješku, izjavu zašto su izašli na protest, ko je organizator protesta i da li je u službi gdje rade organizovan nesmetani rad tokom trajanja protesta", kazali su iz Sindikata.

Oni su pozvali Vladu da razmisli da Đekića rasporedi na mjesto koje odgovora njegovim kvalifikacijama i pređašnjem iskustvu jer je, kako tvrde, "Đekić više poučen represivnim metodama svojstvenim kazneno-poravnim sistemima nego ustanovama gdje se pruža zdravstvena zaštita građana".

Bonus video: