Treća sreća za saobraćajnicu u Krtolima

Lokalna uprava Tivta ponovno traži izvođača koji će konačno završiti problematični dio

3492 pregleda 0 komentar(a)
Ljetošnji "izgled" gradilišta kružnog toka, Foto: Siniša Luković
Ljetošnji "izgled" gradilišta kružnog toka, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat ponovo je raspisala tender za izbor izvođača radova za završetak preostalih poslova na igradnji saobraćajnice MR2 za turistički kompleks Luštica Bay u Krtolima.

Za taj dio investicije, uključujući PDV, opredjeljeno je 1,7 miliona. Ponude se dostavljaju do 23. marta do 10 sati. Kako je naznačeno u pozivu, radovi se izvode prema revidovanom projektu koje je izradila firma Via project.

Opština je prethodni tender za nastavak gradnje MR2 saobraćajnice raspisala u oktobru prošle godine, kada je cijena bila 950.000 eura sa PDV-om, ali tada nije bilo zainteresovanih ponuđača. Izgradnja ove saobraćajnice sa kružnim tokom koji je spaja sa postojećim putem Radovići-Plavi horizont, odosno ranije sagrađenom MR 1 saobraćajnicom, prvobitno je tenderom iz 2020. povjerena podgoričkoj kompaniji “Civil Engineer” koja je bila najpovoljniji ponuđač na originalnom, prvom tenderu za taj posao.

Međutim, izgradnja je prekinuta u ljeto prošle godine zbog toga što je Opština raskinula ugovor sa “Civil Engineerom” jer je ta firma drastično kasnila sa poslom i ultimativno od Opštine zahtijevala da joj se isplate dodatna sredstva, mimo prvobitno ugovorenih 1,15 miliona eura.

”Civil Engineer” je drastično probio ugovoreni rok od 300 dana za završetak izgradnje saobraćajnice, pa je Opština kao investitor lani jednostrano raskinula ugovor sa tom kompanijom nakon završenih tek oko 50 odsto planiranih radova.

Saobraćajnica MR2 dužine 605 metara, predstavlja nastavak već izgrađene saobraćajnice MR 1 i njen produžetak ka kompleksu projekta Luštica Bay u Radovićima. Sa njenom izgradnjom obuhvaćena je i izgradnja jednog kružnog toka koji će MR2 povezati sa postojećim MR 1 i starom saobraćajnicom za uvalu Pržna, kao i izgradnja obostranih trotoara i biciklističkih staza, te jednog podzemnog pješačkog prelaza, a predviđeno je i postavljenje nove atmosferske kanalizacije, te vodovodnih i instalacija slabe i jake struje.

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović izrazio je juče očekivanje da će na najnovijem tenderu konačno biti izabran ozbiljan izvođač i da će MR 2 biti završena do početka glavne ljetnje turističke sezone.

Bonus video: