Nikšić: Filozofski fakultet bogatiji za 26 kompjutera

Prema riječima Danijela Šugara iz Zagreba, jednog od nosilaca projekta, Filozofski fakultet iz Nikšića je prvi sproveo postupak nabavke računarske opreme u okviru pomenutog projekta
88 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2017. 11:40h

Filozofski fakultet u Nikšiću bogatiji je za 26 kompjutera koje je dobio zahvaljujući projektu Erasmus + Ključna akcija 2. Vrijednost poklona, koji će koristiti studenti geografije za izvođenje praktične nastave iz infrastrukture prostornih podatka i drugih geoinformatičkih predmeta, je 26.000 eura.

“Zahvaljujući projektu i saradnji uključujemo se u red savremenih studijskih programa, pa se nadamo da će rezultati u budućnosti pokazati da smo bili u pravu i da smo opravdali ovo što nam je Evropa darivala”, kazao je dekan Filozofskog fakulteta, doc. dr Goran Barović.

Prema riječima Danijela Šugara iz Zagreba, jednog od nosilaca projekta, Filozofski fakultet iz Nikšića je prvi sproveo postupak nabavke računarske opreme u okviru pomenutog projekta.

“Ovo je dokaz i za ostale partnere da cijela priča ima smisla, te da kompletan projekat odlično funkcioniše”, poručio je Šugar.

Filozofski fakultet je prethodna dva dana bio domaćin radnog skupa BESTSDI, u okviru projekta Erasmus+ Ključna akcija 2, kojeg finansira Evropska unija. Na skupu je učestvovalo 50 nastavnika i eksperata iz 16 akademskih institucija iz Crne Gore i iz inostranstva. Oni su se bavili temom uvođenja novih sadržaja u univerzitetske studijske programe u regiji iz područja infrastrukture prostornih podataka.

Galerija

Bonus video: