Završena rekonstrukcija Doma zdravlja u Nikšiću

U Domu zdravlja radi 30 timova izabranih ljekara za odrasle, i po četiri tima izabranih ljekara za djecu i za žene. Tu su i psihijatri, pneunoftiziolozi, mikrobiolozi i psiholozi, kao 129 medicinskih sestara–tehničara
221 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2017. 11:14h

U Nikšiću je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji i adaptaciji Doma zdravlja kroz projekte "Energetska efikasnost" i "Prilagođavanje objekta Doma zdravlja osobama sa invaliditetom".

Prema riječima direktora Doma zdravlja dr Veselina Bulatovića u okviru ta dva projekta urađena je kompletna sanacija krova, zamijenjena spoljna bravarija, rasvjeta i unutrašnja vrata, poboljšan sistem grijanja, izrađene pristupne rampe, tri lifta i osam toaleta za osobe sa invaliditetom (OSI). Vrijednost radova, koje je izvela podgorička firma "Fidija", je 700.000 eura.

Podsjetio je da je nikšićki Dom zdravlja drugi po veličini u državi i da pruža zdravstvenu zaštitu stanovnicima Nikšića, Šavnika i Plužina.

"U našoj ustanovi radi 65 ljekara, od kojih su 33 specijalisti, a 16 je na specijalizaciji, najviše iz porodične medicine i pedijatrije. Očekujemo, sa pravom, da ćemo njihovim povratkom značajno ojačati naš kolektiv“, kazao je Bulatović.

U Domu zdravlja radi 30 timova izabranih ljekara za odrasle, i po četiri tima izabranih ljekara za djecu i za žene. Tu su i psihijatri, pneunoftiziolozi, mikrobiolozi i psiholozi, kao 129 medicinskih sestara–tehničara.

Bulatović je istakao i da je, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstva i donatorima, obnovljena i osavremenjena oprema, poput ultrazvučnog aparata za ginekologiju, opreme za oftalmogiju, EKG aparata u skoro svim ambulantama za odrasle, opreme za fizikalnu terapiju za djecu sa posebnim potrebama.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da je realizacijom projakta "Prilagođavanje objekta Doma zdravlja osobama sa invaliditetom" ispunjeno ono što su zacrtali – pružanje kvalitetnih usluga OSI u opštini Nikšić koje sada imaju slobodan pristup svakoj jedinici Doma zdravlja.

"Vlada i Ministarstvo zdravlja opredijelili su skoro 800 hiljada eura za nabavku savremene medicinske opreme za sve tri zdravstvene institucije u Nikšiću. Tendere kojesprovodi Fond zdravstva biće raspisani do kraja iduće nedjelje i nadamo se da će sva ta oprema koja je neophodna građanima Nikšića i zaposlenima do kraja godina početi da pristiže u naše zdravstvene ustanove“, kazao je ministar zdravlja i dodao da je naredni korak edukacija kadra.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović podsjetio je da su rekonstruisani i bolnica u Brezoviku i Opšta bolnica u Nikšiću, kao i da su kroz projekat "Energetske efikasnosti" u Nikšiću rekonstruisane četiri škole.

"U protekloj godini smo otvorili i nekoliko ambulanti u prigradskim naseljima i već su efekti koji se pokazuju izvanredni i imamo pohvale od građana. Nadam se da će uslovi u ovom Domu zdravlja sada biti na još većem nivou“, kazao je Grbović.

Galerija

Bonus video: