Jokić uručio knjige i školski pribor učenici RAE populacije

144 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2017. 11:35h

Učenici šestog razreda OŠ "Nikola Đurković" u Radanovićima Artisti Ademi uručen je komplet udžbenika, đačka torbu, sveske i sav neophodan školski pribor.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Kotor, ocu djevojčice je obećano da će pomoći u troškovima prevoza do škole.

"Naglašavamo da je Artiste Ademi jedina učenica RAE populacije koja je, nakon prvih pet razreda u Lastvi, nastavila školovanje na Radanovićima", navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

"U procesu integracije djece RAE populacije, osim afirmacije upisa u prvi razred osnovne škole, neophodna je i edukacija o značaju daljeg obrazovanja. Roditelji i cjelokupno društvo treba da budu podrška djeci i da pokažu istrajnost u tom procesu. Izuzetno je važno djecu usmjeriti da ne odustaju od školovanja, jer samo tako se obezbjeđuje njihova kvalitetna integracija u obrazovni sistem i društvo, a sticanje znanja i vještina jedini je put da im se otvore vrata tržišta rada. Stoga je lokalna uprava odlučila da podrži Artiste Ademi i njenu porodicu, kao i svu djecu RAE populacije koja se odluče za nastavak školovanja".

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sa saradnicima, u razgovoru sa direktorom škole Zoranom Milićevićem i nastavnicima, informisao se o radu škole, kao i problemima koji opterećuju obrazovnu ustanovu.

"To su, između ostalog, problemi autobuskog prevoza učenika do škole, dotrajali krov sportske hale koji prokišnjava, a neophodno je i uređenje školskog dvorišta i okoline. Jokić je obećao da će uložiti napore i autoritet da se ovi problem prevaziđu", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: