Novi ugovori oftalmolozima

U pozivu Fonda piše da se poziv odnosi na specijalističko-konsultativnu i dijagnostičku zdravstvenu zaštitu iz oblasti oftalmologije

2842 pregleda 0 komentar(a)
Poziv Fonda traje do 17. marta, Foto: Boris Pejović
Poziv Fonda traje do 17. marta, Foto: Boris Pejović

Fond za zdravstveno osiguranje objavio je prošle sedmice poziv za dostavljanje ponuda iz oblasti oftalmologije i ginekologije za usluge koje ne mogu obezbijediti javne zdravstvene ustanove.

U pozivu Fonda piše da se poziv odnosi na specijalističko-konsultativnu i dijagnostičku zdravstvenu zaštitu iz oblasti oftalmologije, bolničku zdravstvenu zaštitu iz iste oblasti i medicinsko potpomognutu oplodnju za područje Crne Gore tokom ove i naredne godine.

Kada je riječ o specijalističkim uslugama, za područje Podgorice, Tuzi i Golubovaca, Danilovgrada i Kolašina raspisan je poziv za usluge prvog pregleda oftalmologa, kontrolnog pregleda, određivanje i propisivanje naočara za odrasle, optičku koherentnu tomografiju, ultrazvuk u oftalmologiji. Prema pozivu, za Bar i Ulcinj su potrebni davaoci usluga, privatne oftalmološke ordinacije koje će raditi optičku koherentnu tomografiju, statičko određivanje centralnog vidnog polja (perimetrija) i ultrazvuk, a u Bijelom Polju, Mojkovcu i na Cetinju ultrazvuk.

Za područje Pljevalja i Žabljaka poziv je raspisan za prvi i ponovni pregled oftalmologa, ultrazvuk, optičku koherentnu tomografiju i perimetriju, određivanje i propisivanje naočara za djecu i odrasle.

Poziv Fonda privatnim zdravstvenim ustanovama odnosi se i na bolničku zdravstvenu zaštitu, odnosno usluge virektomije, evakuacije i zamjene silikonskog ulja, operacije ablacije mrežnjače i vađenje plombe sa plastikom konjuktive.

Prijave na javni poziv traju do 17. marta, a ugovori će važiti tokom ove i naredne godine. Fond je od početka godine raspisao tri javna poziva za ustanove van mreže. Mrežu od januara ove godine čine samo one ustanove čiji je osnivač država. U januaru je poziv namijenjen stomatološkim ordinacijama, a potom i isporučiocima medicinsko-tehničkih pomagala.

Bonus video: