Dukaj u Briselu: EK će pomoći sve buduće projekte u oblasti sajber bezbjednosti

"Evropska komisija snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i pomoći će sve buduće projekte Ministarstva javne uprave (MJU) koji se tiču sajber bezbjednosti", navodi se u saopštenju MJU

1857 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Crna Gora ima punu podršku Evropske komisije, da se još odlučnije posveti evropskim integracijama.

To je saopštio zamjenik generalnog direktora Evropske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Mark Makovec na sastanku sa ministrom javne uprave Marašom Dukajem u Briselu.

"Evropska komisija snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i pomoći će sve buduće projekte Ministarstva javne uprave (MJU) koji se tiču sajber bezbjednosti", navodi se u saopštenju MJU.

Crnogorska delegacija kazala je da je povećan broj sajber napada na informacionu infrastrukturu u susret predsjedničkim izborima.

"Na sve napade je adekvatno odgovoreno te nije došlo ni do kakvog ometanja rada državnih institucija i servisa koji se pružaju građanima i privredi", rečeno je u saopštenju.

Dukaj je istakao i aktivnosti Ministarstva na profesionalizaciji javne uprave.

„Naš cilj je unapređenje kvaliteta usluga građanima i privredi, i dostizanje standarda za pristupanje Evropskoj uniji", naglasio je Dukaj.

"Ovo je prilika za promociju ostvarenih rezultata i napretka Crne Gore u procesu reforme javne uprave i digitalne transformacije, kao i za osvrt na preporuke Evropske komisije iz Izvještaja za Crnu Goru”, zaključio je ministar.

Bonus video: