Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja u srijedu u SKC-u

Sajam sezonskog zapošljavanja trajati do 15 sati, ali će se nastaviti prekosjutra u Kotoru, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG, od 10 do 15 časova

3431 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Sajam sezonskog zapošljavanja, događaji namijeneni studentima i maturantima, biće svečano otvoreni sjutra, 15. marta, u 10.00 sati, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Ta dva događaja organizuje Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore (UCG) u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG, uz podršku Ministarstva prosvjete i Zavoda za zapošljavanje.

Menadžer Karijernog centra Ivica Todorović rekao je da će Dan otvorenih vrata trajati do 16 sati. Kazao je da će Sajam sezonskog zapošljavanja trajati do 15 sati, ali će se nastaviti prekosjutra u Kotoru, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG, od 10 do 15 časova.

„Dan otvorenih vrata namijenjen je svim maturantima koji žele da se upoznaju sa studentskim programima UCG, uslovima upisa i studiranja na Univerzitetu Crne Gore i dobiju sve potrebne informacije koje će im olakšati izbor fakulteta, odnosno studijskog programa“, kazao je Todorović.

Istakao je da će budući studenti imati priliku i da se upoznaju sa studentskim aktivnostima, kao što su sportske i kulturne, studentskim životom i organizacijama, kao i programima mobilnosti koji im omogućavaju da provedu dio studija na nekom od evropskih univerziteta.

Todorović je kazao da je broj maturanata preko 6.000, što je više od raspoloživih slobodnih mjesta za upis na nekoj od visokoškolskih ustanova, što predstavlja problem za srednjoškolce u odabiru njihovog budućeg puta, te im se nameću alternativni izbori zanimanja. Ocijenio je da je Dan otvorenih vrata važan jer će budući studenti biti u prilici i da dobiju odgovore na ključna pitanja od univerzitetskih profesora, saradnika, studenata...

Predsjednik studentskog parlamenta UCG Andrej Vukčević rekao je da će se sjutra studentima i maturantima na jednom mjestu predstaviti skoro 70 renomiranih poslodavaca iz cijele Crne Gore iz oblasti turizma i srodnih djelatnosti, koji otvaraju vrata mladima i pružaju priliku za sticanje prvog radnog iskustva.

Pojasnio je da je ove godine u ponudi preko 1000 pozicija, a svi posjetioci će biti u prilici da se upoznaju sa ponudom poslodavaca i informišu o svim detaljima.

"Cilj nam je da se podstakne zapošljavanje kvalitetne mlade radne snage iz Crne Gore. Očekivanja su da će dobit od ovog događaja biti obostrana i za mlade i za poslodavce koji će dati bolje ponude nego ikada do sada", smatra Vukčević.

Načelnica Direkcije za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Milica Žižić pozvala je studente da u što većem broju pokažu interesovanje za ovogidišnji sajam zapošljavanja, jer je to prilika da unaprijede praktična znanja i vještine.

Objasnila je da je Dan otvorenih vrata prilika za studente da se na jednom mjestu upoznaju sa preko 260 studijskih programa, ali i studentskim aktivnostima i organizacijama.

Bonus video: