Otašević: Društvo je “ramboizirano”

Muzičar priznao da je neprimjereno dodirnuo producentkinju. Autor i urednik “Dnevnice” ocijenio nemogućim njegove zahtjeve da se ne emituju djelovi emisije u kojima se pojavljuje

23177 pregleda 58 komentar(a)
Rambo Amadeus tokom snimanja “Dnevnice”, Foto: Facebook.com/Dnevnica
Rambo Amadeus tokom snimanja “Dnevnice”, Foto: Facebook.com/Dnevnica

Crnogorski muzičar Antonije Pušić priznao da je “neplanirano” neprimjereno dodirnuo producentkinju “Dnevnice” Lejlu Kašić tokom snimanja, ali će emisija, u kojoj je učestvovao, ipak biti emitovana.

Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, juče se oglasio na svom Fejsbuk profilu i, između ostalog, saopštio da se neće izviniti Kašić i da trenutno jedino “ima moć” da ne dozvoli emitovanje djelova emisije u kojima se pojavljuje.

Autor i urednik “Dnevnice” Vladan Otašević izjavio je da su takvi zahtjevi nemogući i pojasnio da je više od 200 osoba učestvovalo u pripremi emisije sa najboljom namjerom i voljom i da će emisija biti emitovana najvjerovatnije u nedjelju u redovnom terminu.

Kašić juče nije željela da komentariše navode muzičar, a potvrdila je “Vijestima” da je preksinoć prijavila Pušića policiji zbog seksualnog uznemiravanja.

Otašević je izjavio da je jako razočaran saopštenjem Pušića.

”Potajno sam se nadao da će kazati da se kaje i da mu je žao zbog svojih postupaka i da će se izviniti. Umjesto toga on je maltene dao povoda mnogima koji su slični njemu da se ponašaju na isti način. Jedino što je gore od njegovog saopštenja su komentari ljudi na mrežama koji opravdavaju njegove postupke. To govori da smo kao društvo značajno ‘ramboizovani’ i da je vrijeme da poradimo na lijepom i civilizovanom ponašanju. Žao mi je što je sve ovo poprimilo obrise senzacije i tabloidnih naslova, jer ni ja ni moja ekipa ni emisija ne pripadamo tamo”, ocijenio je Otašević.

On tvrdi da je Pušić, kada je riječ o njegovom učešću u emisiji, bio adekvatno o svemu obaviješten.

”Sa nama je bio na pripremi emisije, a prema njegovim riječima na kraju snimanja, uživao je i dobro se zabavljao. Ovo što sad pominje mi je novost”, istakao je.

Pušić je juče na Fejsbuku, između ostalog, napisao da izražava žaljenje što je izgubio živce i dodirnuo “nešto što se ne dodiruje bez dozvole”. Prethodno je tvrdio da je tokom cijelog dana snimanja u komunikaciji bila gomila nesporazuma i neslaganja:

”Ovako izgleda kao neka njena medijska taktika, ali neka, evo pokušaću sam da taksativno nabrojim i priznam sva moja nedjela. Moliću dotičnu gospođicu da me dopuni ako sam nešto od nedjela zaboravio. Čitav dan sam bio nadrndan i sarkastičan zbog činjenice da sam tako brzopleto upao u nešto što nikakve veze nema sa mojim senzibilitetom i uvjerenjima. Prije svega zbog mog protivljenja da snimamo javno porodicu kojoj se pomaže i time je stigmatizujemo u javnosti”.

On je rekao da je emisiju “čekirao” površno, i da nije znao da se porodica, za koju se prikupljaju sredstva izlaže medijima, zbog čega se protivio glasno pred snimateljskom ekipom, “ali pošto se čitava lokalna zajednica već radovala da učestvujem u toj dobrotvornoj akciji stavljen sam pred svršen čin”.

”Nije mi preostalo drugo nego da pi*dim. Na primjer, zbog producentkinjinog permanentog ispravljanja svake moje rečenice u vezi sa bilo čim. To je trebalo izdržati. Zatim zbog bestidnog koketiranja, prenemaganja, koje mi je išlo na živce čitav dan. Zbog lažnog moralisanja i insistiranja na tome kako je taj rad ne znam koliko human, a zapravo se socijalno ugroženi izlažu medijima zarad njene lične promocije”, naveo je, između ostalog, Pušić.

Kašićeva je u subotu javno optužila Pušića da je seksualno uznemiravao, neprimjereno dodirnuo, ali i nazvao glupačom i ludačom.

Bonus video: