Perović i Kalkavan razgovarali o unapređenju vojne saradnje sa Turskom

Perović je podsjetio na visok stepen odbrambene saradnje između Crne Gore i Republike Turske

1461 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane

Državni sekretar Ministarstva odbrane (MO), Krsto Perović istakao je značaj školovanja crnogorskih kadeta na turskim vojnim akademijama.

To je bila tema današnjeg sastanka sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Barıšom Kalkavanom.

Perović je izrazio zadovoljstvo ukupnim prijateljskim odnosima sa Turskom i posebno bogatom saradnjom u oblasti odbrane, piše u saopštenju MO.

Kalkavan je upoznao Perovića sa mogućnostima za školovanje crnogorskih kadeta na vojnim akademijama kopnene vojske, mornarice i vazduhoplovstva u Turskoj.

U saopštenju se dodaje da su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti odbrambene industrije i održavanja vazduhoplovnih sredstava, kao i nastavku saradnje u pogledu nabavke motornih vozila iz turskih proizvodnih kapaciteta.

Perović je podsjetio na visok stepen odbrambene saradnje između Crne Gore i Turske.

On je izrazio žaljenje zbog žrtava razornih zemljotresa koji su nedavno pogodili Republiku Tursku, ističući da je ujedinjeno djelovanje i solidarnost u ovakvim momentima izraz bliskih odnosa među državama i narodima.

Ambasador je izrazio zahvalnost povodom podrške Vlade Crne Gore u toku realizacije operacija traganja i spašavanja u Republici Turskoj, te upoznao sagovornika sa trenutnom situacijom u području pogođenom humanitarnom katastrofom, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: