U krivolovu strujom uhvaćena jedna osoba, druga pobjegla

Iz NP su kazali da je akcija organizovana i sa vode i sa kopna pola sata poslije ponoći, a da je zaplijenjeno oko 50 kilograma ribe, metalno plovilo, vanbrodski motor (60 konjskih snaga), pretvarač, tri akumulatora i ostala ribolovna oprema

9201 pregleda 5 komentar(a)
Iz akcije ekipe Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Foto: Nacionalni parkovi CG
Iz akcije ekipe Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Foto: Nacionalni parkovi CG

U krivolovu strujom uhvaćena i procesuirana jedna osoba, dok se druga dala u bijeg kopnenim dijelom, ka brdu, saopšteno je iz Nacionalnih parkova (NP).

Uhvaćeni su prvog dana ribolovnog zabrana u akciji Službe zaštite NP Skadarsko jezero sa pripadnicima Uprave policije u rejonu Godinja.

Iz NP su kazali da je akcija organizovana i sa vode i sa kopna pola sata poslije ponoći, a da je zaplijenjeno oko 50 kilograma ribe, metalno plovilo, vanbrodski motor (60 konjskih snaga), pretvarač, tri akumulatora i ostala ribolovna oprema.

"Ovo je tek početak naših aktivnosti na terenu, a sve sa ciljem suzbijanja krivolova i nezakonitih aktivnosti koje štete ekosistemu NP Skadarsko jezero. U saradnji sa Upravom policije u narednom periodu pojačaćemo kontrole na jezeru. Menadžment je istinski posvećen rješavanju problema krivolova i svih ostalih nezakonitih aktivnosti u zaštićenim područjima i u tome ćemo istrajati", kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.

Oni su podsjetili da je na snazi ribolovni zabran na sve vrste ribe i vodenih organizama osim jegulje, koji traje do 15. maja, te da je izlov ribe u vrijeme zabrana krivično djelo.

Bonus video: