Humanitarna studentska predstava za pomoć Turskoj i Siriji

Predstava će se održati 22. marta u 20:00 časova u postavci studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore

2300 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz predstave "Staklena menažerija", Foto: Ucg.ac.me
Detalj iz predstave "Staklena menažerija", Foto: Ucg.ac.me

Studentska predstava "Staklena menažerija" biće izvedena u humanitarne svrhe 22. marta, u Multimedijalnoj sali Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra, navodi se na sajtu Univerziteta.

Predstava će se održati u 20:00 sati u postavci studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Iz Univerziteta su pozvali akademsku zajednicu, studente i građane "da zajedničkim snagama, udruženi, pokažemo solidarnost i damo doprinos u prevazilaženju posljedica katastrofe koja je zadesila Tursku i Siriju".

Svi koji žele da prisustvuju izvođenju predstave, kazali su iz Univerziteta, sredstva uplaćuju na žiro račun Crvenog krsta 520-5188-31 otvorenom kod Hipotekarne banke, uz obaveznu svrhu plaćanja “za humanitarnu akciju UCG”.

Dodali su i da se karte, uz dokaz o uplati, mogu preuzeti u kancelariji Studentskog parlamenta (Rektorat, Cetinjska 2) radnim danima u periodu od 11 do 14 časova ili u SKUCG na dan predstave, 22. marta, od 18:30 do 20 časova i da minimalna uplata iznosi 10 eura.

Predstavu organizuju Univerzitet u saradnji sa Studentskim parlamentom, Univerzitetskim sportsko-kulturnim centrom i Crvenim krstom Crne Gore, a u cilju prikupljanja sredstava za pomoć područjima Turske i Sirije pogođenim zemljotresom.

"Studentska predstava "Staklena menažerija" predstavlja godišnji ispit druge godine studenata glume u klasi vanredne profesorice Dubravke Drakić i saradnice Jelene Đukić. Poznato djelo Tenesija Vilijamsa priča je o američkoj radničkoj klasi u prvoj polovini prošlog vijeka. U drami o porodici Vingfild ulogu majke Amande igra Milica Pejović, ćerku Lauru Jovana Brnović, lik sina Toma tumači Miloš Kašćelan, dok je Džim O’ Konor Matija Memedović", naveli su na sajtu Univerziteta.

Bonus video: