Abazović sazvao vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Iz Vlade je "Vijestima" rečeno da je povod za vanrednu sjednicu Vijeća opsežna akcija protiv narkokartela čiji su pripadnici, između ostalih, i službenici Uprave policije

20124 pregleda 28 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović sazvao je za sjutra (petak) vanrednu šestu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade je "Vijestima" rečeno da je povod za vanrednu sjednicu Vijeća opsežna akcija protiv narkokartela čiji su pripadnici, između ostalih, i službenici Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Vijeće za nacionalnu bezbjednost, pored predsjednika Vijeća Abazovića, čine i ostali članovi.

"Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač, ministar pravde, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Boris Milić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i Mevludin Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore", piše u saopštenju.

Dodaju da su u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost pozvani i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsjednica Tužilačkog savjeta Tatjana Begović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Bonus video: