Nikšić: Mještani Trebješke ulice traže "ležeće policajce"

Nadležni kažu da se “ležeći policajci” postavljaju u blizini škola...
96 pregleda 0 komentar(a)
Trebješka ulica, Foto: Svetlana Mandić
Trebješka ulica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.09.2017. 18:24h

Mještani Trebješke ulice u Nikšiću kažu da su zadovoljni što je 750 metara saobraćajnice rekonstruisano u septembru 2015. godine, ali upozoravaju da problem bezbjednosti saobraćaja nikako ne mogu da riješe.

Jedan od njih tvrdi da se svakodnevno dešavaju saobraćajne nezgode zbog neprilagođene brzine.

“Na većem dijelu ulice rasvjeta ne radi jer je nekoliko stubova, uslijed nezgoda, polomljeno. Uništene su i sadnice posađenog drveća, a da ne govorimo o bezbjednosti naše djece koja ni na trotoaru nisu sigurna”.

Ispričao je da je prije nekoliko dana vozač “pokosio” tri sadnice, a prethodno još dvije. To se vidi i na fotografijama koje je dostavio “Vijestima”.

“Stanari naše ulice već su reagovali i tražili da se postave ‘ležeći policajci’, ali nadležni nam nijesu izašli u susret”.

Iz Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove kazali su “Vijestima” da u ulici postoji odgovarajuća signalizacija sa obje strane.

“Usporivači brzine se postavljaju u blizini vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, a tamo ih nema. Uputićemo zahtjev Upravi policije da se češće vrši kontrola, a ukoliko to ne bude dalo rezultate - njihov zahtjev ćemo naknadno razmotriti”.

Stanari kažu da se nadaju da nadležni neće dugo vremena razmatrati njihov zahtjev, jer se “ležeći policajci” postavljaju i u blizini igrališta, kakvo postoji u ulici: “Za dobrobit svih nas, a posebno naše djece”.

Bonus video: