Nastavljeno uklanjanje bespravnih privremenih objekata u Tivtu: Parkinzi umjesto nelegalnih garaža

Sekretarka za komunalni i inspekcijski nadzor Jelena Šćekić je kazala da je evidentirano je ukupno 60 takvih objekata, od čega je već uklonjeno 19 metalnih i drvenih garaža iza stambenih zgrada u Bokeškoj ulici na Seljanovu

6509 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat nastavila je akciju evidentiranja i uklanjanja bespravno postavljenih privremenih objekata – garaža i šupa podignutih na opštinskom zemljištu u više djelova grada.

Tim povodom lokacije tih objekata danas su obišli predsjednik Opštine Željko Komnenović, sekretarka za komunalni i inspekcijski nadzor Jelena Šćekić i direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.

Šćekić je kazala da je evidentirano je ukupno 60 takvih objekata, od čega je već uklonjeno 19 metalnih i drvenih garaža iza stambenih zgrada u Bokeškoj ulici na Seljanovu.

Uklanjanje bespravno postavljenih privremenih objekata – garaža u Tivtu
foto: Siniša Luković

"Od preostalog broja za 30 objekata su identifikovani i evidentirani vlansici, dok ih se 11 vodi na NN lica. Donešena su rješenja o uklanjanju većine tih objekata i do sada ih je sprovedeno osam, jer su ih sami vlasnici uklonili o svom trošku. Za one objekte čiji se vlasnici ne znaju, ili oni ne postupe po rješenjima o uklanjanju, to biti učinjeno preko izvršne službe", kazala je Šćekić dok je Brguljan precizirao da je za uklanjanje bespravnih privremenih objekata u Tivtu na tenderu vrijednom nešto preko 33 hiljade eura, već angažovana firma "Tecta Inženjering" iz Podgorice.

Uklanjanje bespravno postavljenih privremenih objekata – garaža u Tivtu
foto: Siniša Luković

Na prostoru dobijenom uklanjenjem garaža na Seljanovu, Direkcija za investicije Opštine Tivat završava izgradnju dva nova parkirališta sa ukupno 72 parking pozicije za automobile, a što će sa uređenjem pristupnih saobraćajnica, odvoda atmosferske kanalizacije i hortikulturnim uređenjem zalenih površina, koštati oko 85.000 eura.

Uklanjanje bespravno postavljenih privremenih objekata – garaža u Tivtu
foto: Siniša Luković

Brguljan je dodao da će se na sličan način postupiti i sa prostorom koji će se dobiti sa uklanjanjem prestalih sličnih objekata na Seljanovu u blizini atomskog skloništa u Bokeškoj ulici gdje će se pored parkinga, urediti i jedno veće sportsko igralište koje tamo predviđa važeći DUP.

Slijedi i uklanjanje bespravno postavjenih metalnih garaža na dijelu Trga Dara Petkovića i u ulici preko puta marketa Idea u centru grada, prema Velikom gradskom parku, a gdje će se prema riječima Brguljana, uskoro dobiti još između 40 i 50 niovih parking pozicija za automobile.

On je naglasio da je imovinsko-pravna situacija sa jednim brojem metalnih garaža na prostoru iza stambenog bloka u Njegoševoj ulici prema hotelu Pine, složenija jer je dio njih upisan kao vlansištvo građana što tu imaju stanove.

Stoga će za ove privremene objekte sprovesti postupak eksproprijacije kako bi Direkcija za investicije mogla u narednim mjesecima pristupiti i uređenju ovog prostora u skladu sa DUP-om koji ovdje predviđa izgradnju jedne veće podzemne garaže sa nadzemnim višenamjenskim platoom.

Bonus video: