Američka NVO uz podršku Ambasade SAD donirala foto i video opremu Vojsci Crne Gore

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane oprema je vrijedna skoro 5.000 eura

2232 pregleda 2 komentar(a)
Donirana oprema, Foto: Ministarstvo odbrane
Donirana oprema, Foto: Ministarstvo odbrane

Američka nevladina organizacija "Spirit of America", uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, donirala je foto i video opremu odjeljenju za odnose sa javnošću u Vojsci Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane oprema je vrijedna skoro 5.000 eura.

Dodaju da je generalni direktor Direktorata za logistiku Ministarstva odbrane, pukovnik Vladan Martić, zahvalio na donaciji koja potvrđuje nastavak sveobuhvatne saradnje i snažnog savezništva dvije zemlje.

Zamjenik šefa misije Ambasade SAD u Crnoj Gori, Kris Karber, kako piše u saopštenju, naglasio je da je današnja donacija još jedan simbol partnerstva i međusobne posvećenosti.

"Želio bih da naglasim sjajnu saradnju američkih i crnogorskih oružanih snaga u oblasti odnosa sa javnošću. Zajedničkim radom unaprijedili ste svoje kapacitete i ojačali NATO interoperabilnost", rekao je on.

VCG oprema
foto: Ministarstvo odbrane

Navode da je Karber izrazio očekivanje da će donacija organizacije "Spirit of America" pomoći da PR Vojske Crne Gore nastavi da ispunjava svoju misiju i poručio da "snažna Crna Gora znači snažniji NATO".

Regionalni program menadžer za Balkan organizacije "Spirit of America", Grant Filer, rekao je da mu je zadovoljstvo što su u prilici da podrže saradnju Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država doniranjem opreme koja će pomoći da se predstave uspješne priče Vojske i Ministarstva odbrane.

"Oficir za odnose sa javnošću Vojske Crne Gore, poručnik Filip Rakonjac, istakao je da će donirana oprema pomoći Vojsci da unaprijedi povjerenje, razumijevanje i komunikaciju sa javnošću i omogućiti da se dostignuća i posvećenost pripadnika VCG predstave na najbolji mogući način", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: