Žabljak: Baranin dobitnik "Nagrade 17. septembar"

Radmila je obradovalo saznanje da je ovogodišnji laureat najveće nagrade svog rodnog grada
135 pregleda 0 komentar(a)
Radmilo Baranin, Foto: Obrad Pješivac
Radmilo Baranin, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.09.2017. 18:00h

Crnogorski paraolimpijac Radmilo Baranin dobitnik je "Nagrade 17. septembar“, najvišeg priznanja Opštine Žabljak.

Nagradu, koja se sastoji od plakete i nočanog iznosa od 1.000 eura, svom sugrađaninu uručiće predsjednik Opštine Veselin Vukićević, 17. septembra na svečanoj sjednici upriličenoj povodom Dana Opštine.

Radmila je obradovalo saznanje da je ovogodišnji laureat najveće nagrade svog rodnog grada.

"Raduje i čini mi zadovoljstvo što su ljudi iz mog mjesta prepoznali i uvažili moje sportske rezultate. To predstavlja san svakog sportiste i čovjeka. Meni je ona dodatni podsticaj da nastavim bavljenje ovim sportom i da dostojno reprezentatujem svoju zemlju i moj Žabljak", kazao je "Vijestima" Radmilo Baranin.

Na raspisani konkurs Baranina je predložio je opštinski Sekretarijat za upravu i društvene djelatnosti a taj predlog je jednoglasno prihvaćen od svih članova žirija.

"Baraninu je nagrada zasluženo pripala za vrhunske rezultate u oblasti sporta za osobe sa invaliditetom, osvojene brojne medalje u atletici od kojih se izdvajaju titule evropskog šampiona u bacanjima koplja i diska, 2016. godine u italijanskom Grosetu", navodi se u saopštenju žirija koje je potpisala predsjednica Gorica Vuković uz napomenu da na konkurs nijesu prispjeli predlozi za dodjelu nagrade pravnim licima.

Odlukom Skupštine opštine Žabljak, “Nagrada 17. Septembar”, kao oblik javnog priznanja, dodjeljuje se svake druge godine, pojedincima i pravnim licima, čija ostvarenja imaju poseban značaj za opštinu, za postignute najviše zasluge i rezultate u svim oblastima ljudskog stvaralaštva.

Bonus video: