Kuzman moraju da vrate na mjesto direktorke u budvanskom Vodovodu

Viši sud donio presudu u korist bivše direktorke pravnog sektora budvanskog Vodovoda

9503 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada budvanskog Vodovoda, Foto: Vuk Lajović
Zgrada budvanskog Vodovoda, Foto: Vuk Lajović

Uprava budvanskog Vodovoda i kanalizacije moraće da u fotelju direktorke pravnog sektora ponovo vrati Zoricu Kuzman, koja je nezakonito prije nekoliko godina smijenjena.

To je odluka Višeg suda koji je preinačio presudu kotorskog osnovnog suda.

Portparol Osnovnog suda u Kotoru sudija mr Veljko Bulatović potvrdio je “Vijestima” da je Viši sud preinačio presudu Osnovnog suda u Kotoru.

Kuzman je preko svoga punomoćnika podnijela tužbu protiv DOO “Vodovod i kanalizacija” Budva, a Osnovni sud u Kotoru je 23. decembra prošle godine donio presudu kojom je odbijen kao neosnovan tužbeni zahtjev tužilje u dijelu kojim je tražila da se obaveže Vodovod da je vrati na radno mjesto koje je obavljala prije zaključenja predmetnog aneksa broj V ugovora o radu, u roku od osam dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja”, naveo je Bulatović u odgovoru Vijestima.

On je dodao da je Kuzman blagovremeno podnijela žalbu, te je Viši sud u Podgorici sredinom februara ove godine usvojio žalbu te donio presudu, kojom se preinačava presuda kotorskog Osnovnog suda.

”Usvaja se tužbeni zahtjev Kuzman, pa se obavezuje Vodovod i kanalizacija DOO da tužilju vrati na radno mjesto koje je obavljala prije zaključenja predmetnog Aneksa broj V ugovora o radu, u roku od osam dana po prijemu ove presude”, saopštio je Bulatović.

On je naglasio da je Vodovod i kanalizacija obavezan i da na ime troškova parničnog postupka isplati Kuzman iznos od 1.062,50 eura, u roku od osam dana po prijemu presude.

”Radi pojašnjenja, navodim da je dana 16. 10. 2017. godine aneksom IV navedenog ugovora o radu tužilja sa istim stepenom stručne spreme raspoređena na mjesto Direktora sektora za pravne i opšte poslove, a na koje mjesto shodno presudi tuženi i treba tužilju da vrati”, naveo je Bulatović.

Iz Vodovoda su “Vijestima” u pisanom odgovoru saopštili nijesu upoznati sa odlukom Višeg suda.

”Našem društvu još nije dostavljena presuda Višeg suda, niti smo upoznati sa navodima iz vašeg dopisa”, navodi se u odgovoru PR službe Vodovoda i kanalizacije.

”Vijesti” su tražile od ove opštinske firme da dostave informaciju ko je i kada i po kome osnovu smijenio Kuzman sa mjesta direktorke pravnog sektora.

Ni Kuzman “Vijestima” nije htjela da komentariše svoju tužbu, ni ko je i kada smijenio sa funkcije na koju je po nalogu suda rukovodstvo Vodovoda mora vratiti.

Prema informacijama “Vijesti”, do smjene je došlo u vrijeme turbulentnih političkih dešavanja u ljeto 2020, kada je novo opštinsko rukovodstvo okupljeno oko DPS-a imenovalo novi Odbor direktora Vodovoda i kanalizacije, koji je imenovao i novu upravu u ovom preduzeću, odnosno smijenjeni su svi direktori i postavljeni novi kadrovi.

Bonus video: