U nedjelju biciklistička trka "Trofej Kuči 2017"

Organizatori su obezbijedili i fond nagrada u ukupnom iznosu od 1.000 eura
0 komentar(a)
Biciklistička trka, Foto: Arhiva
Biciklistička trka, Foto: Arhiva
Ažurirano: 14.09.2017. 18:05h

Prva Međunarodna drumska biciklistička trka „Trofej Kuči 2017“, održaće se u nedjelju, 17.septembra.

“Start trke zakazan je za 10 sati, ispred poslovnog centra „Renault Alliance“ u Donjoj Gorici. Nakon toga, trasa u dužini od 105 kilometara vodi preko Spuža, Danilovgrada, Golubovaca i Tuzi do Kuča. Cilj je mjesto Kržanja, u Kučima, gdje će biti upriličeno svečano proglašenje pobjednika i uručenje nagrada, sa početkom u 14 sati”, saopšteno je iz Turističke organizacije Podgorice (TOP).

Trka je, kako je saopšteno, od izuzetnog značaja kako za Glavni grad, tako i za cijelu Crnu Goru, jer je međunarodnog karaktera i okupiće velika imena iz svijeta biciklizma.

Direktor trke Ratko Pavićević je kazao da se trka organizuje radi promocije drumskog biciklizma i trasiranja puta Crnoj Gori da se što prije nađe na međunarodnoj mapi biciklističkih trka. Trka je, kako je kazao Pavićević, ujedno i promocija jedinstvenog turističkog potencijala grada, predivnih predjela kučkih planina, te prve panoramske rute „Krug oko Korita“.

Organizatori su obezbijedili i fond nagrada u ukupnom iznosu od 1.000 eura.

Trku organizuje Fond za razvoj Kuča „Marko Miljanov“ i Biciklistički klub „Džada“ iz Podgorice, pod pokroviteljstvom Glavnog grada.

Bonus video: