Žabljak: Prevoza nema za sve, nekima i skup

Prevoz srednjoškolaca iz poddurmitorskih sela je organizovan, ali, navodno, nijesu zadovoljni mjesečnom cijenom od 12 eura
153 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.09.2017. 17:24h

Problem prevoza đaka žabljačkih škola aktuelan je i ove godine, a pogotovo su ugroženi srednjoškolci sa Njegovuđe koji u sopstvenoj režiji moraju na časove i potom kući.

Predsjednik Mjesne zajednice Njegovuđa Sveto Anđelić kaže da su ga roditelji đaka obavijestili da prevoza nema.

“Odmah sam se pismeno obratio direktorima osnovne škole u Njegovuđi, srednje na Žabljaku i predsjedniku Opštine. Objasnio sam im problem i tražio da se odmah pristupi rješavanju. Dobio sam uvjeravanja da će se sve preduzeti i očekujem pozitivno rješenje”.

Direktor Srednje mješovite škole “17. septembar“ Živorad Bojović kratko je rekao da će se “to pitanje riješiti“.

Prevoz srednjoškolaca iz poddurmitorskih sela je organizovan, ali roditelji i đaci, navodno, nijesu zadovoljni mjesečnom cijenom od 12 eura.

Toliko plaćaju i osnovci iz tih sela.

Direktor OŠ „Dušan Obradović“ Zoran Vojinović kaže da od prvog dana tridesetak osnovaca prevozi autobus prevoznika „Stanišić“.

“Opština je dala svoj novčani doprinos. Mjesečna karta košta 20 eura, ali 40 odsto plaća Ministarstvo prosvjete, tako da mjesec dana prevoza učenike košta po 12 eura. Ta linija funkcioniše bez problema, a najkasnije do kraja mjeseca riješiće se i pitanje prevoza deset đaka iz Podgore”, kaže Vojinović.

Prevoz osnovaca iz Šaranaca do matične OŠ „Vuk Knežević“ u Njegovuđi obavlja se školskim autobusom koji je škola prije nekoliko godina dobila od Ministarstva prosvete.

Direktor škole Željko Žugić kaže da je zaposlen vozač autobusa i da osim đaka prevozi i zaposlene.

“Mi se krećemo u tim okvirima i instrukcijama koje smo tada dobili. Od Ministarstva dobijamo sredstva za vozača i gorivo. Svakodnevno izdajem putni nalog. Autobus saobraća prema utvrđenim terminima. Mi prema drugim školama nemamo nikakvu obavezu”, rekao je Žugić.

Predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević kaže da će tokom naredne nedjelje, na sastanku sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem, pored drugih, pokrenuti pitanje prevoza đaka:

“Očekujem da ćemo naći rješenje, a Opština će u tome dati svoj doprinos“.

Bonus video: