Berane: Vojska Crne Gore izvodi radove na području opštine

Državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović je kazao da ovi radovi predstavljaju nastavak saradnje ministarstva sa lokalnim samoupravama, čiji je doprinos višestruk
155 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2017. 14:07h

Državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović i načelnik Generalštaba VCG general-pukovnik Ljubiša Jokić obišli su danas sa predsjednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem radove na putu Suvodo - Šiška, koje izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore. Na ovom putnom pravcu sanirano je i nasuto 3,5 kilometra puta, a planira se sanacija još pet kilometara puta, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Kako navode, Filipović je kazao da ovi radovi predstavljaju nastavak saradnje Ministarstva odbrane sa lokalnim samoupravama, čiji je doprinos višestruk.

“Inžinjerijska četa ima priliku i uslove da istakne svoje sposobnosti, a lokalna samouprava rješava vitalne insfrastrukturne probleme, od čega najveću korist ima lokalno stanovništvo,” kazao je državni sekretar. On je istakao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviti da pomažu opštinama, posebno na sjeveru Crne Gore, kao i ruralnim područjima, kako bi se unaprijedili tamošnji uslovi života.

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, zahvalio se Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na pomoći. On je podsjetio da su vojnici prošle godine, nakon velikih poplava, rekonstruisali krak vodovoda prema naselju Buče, čime je dugoročno obezbijeđeno kvalitetno vodosnabdijevanje tom dijelu stanovništva.

“Saradnja sa Vojskom je izuzetno važna, kako zbog značajne uštede budžetskih sredstava, tako i zbog jačanja putne infrastrukture u ruralnim područjima”, rekao je Šćekić. On je najavio nastavak radova i na drugim putnim pravcima.

Zamjenik komandira Inžinjerijske čete, poručnik Nikola Knežević, kazao je da će ta četa nastaviti radove na putevima u opštini Berane, Crni Vrh - Bastahe - Vuča - Zagrad, te na rekonstrukciji puteva u MZ Šekular, kao i na iskopu kanala za polaganje vodovodnih cijevi na lokaciji Cmiljevica. On je podsjetio da je ova četa radila i na putevima u opštinama Kolašin, Andrijevica, Mojkovac i Plav, a da trenutno izvodi radove i u Podgorici i Cetinju.

Galerija

Bonus video: