Ministarstvo prosvjete do kraja godine očekuje idejno rješenje za novi studentski dom u Nikšiću

Iz resora prosvjete najavili i proširivanje kapaciteta menze

5994 pregleda 1 komentar(a)
Sa jednog od nedavnih studentskih protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa jednog od nedavnih studentskih protesta, Foto: Svetlana Mandić

Novi studentski dom u Nikšiću gradiće se neposredno uz postojeći, najavili su iz Ministarstva prosvjete.

Kazali su da su već preduzeli aktivnosti za stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja, koji sprovodi Glavni državni arhitekta.

"Kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu, planirana je izgradnja objekta novog studentskog doma u Nikšiću, odnosno izrada projektne dokumentacije", ukazuju u saopštenju.

Iz ministarstva su kazali da očekuju, ukoliko sve bude kako je planirano, da se do kraja godine može dobiti Idejno arhitektonsko rješenje, nakon čega će se pristupiti izradi Glavnog projekta i izboru izvođača radova.

Proširiće se i kapaciteti menze.

"Imajući u vidu da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu, i da postojeći objekat ne zadovoljava potrebe studentske populacije u Nikšiću, odnosno kapacitet i uslovi u postojećoj menzi nijesu zadovoljavajući, Ministarstvo je procijenilo da je neophodno proširiti postojeće kapacitete menze i poboljšati uslove u samom objektu", dodaje se u saopštenju.

Kazali su da se pristupilo izradi projektne dokumentacije, kako bi se proširili kapaciteti trpezarijskog bloka, poboljšali uslovi u samoj kuhinji kroz adaptaciju i nabavku opreme, kao i adaptaciju svih toaleta, kako za zaposlene tako i za studente.

"Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, svi radovi će biti završeni i oprema nabavljena najkasnije do početka septembra mjeseca ove godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: