Telemach u petoj zelenoj akciji: Stotinu sadnica za šetalište u Herceg Novom

Dio Šetališta pet Danica u Herceg Novom od danas je bogatiji za novih 100 sadnica koje je gradu donirala kompanija Telemach.

15798 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telemach
Foto: Telemach

Sadnja je organizovana simbolično na 21. mart Svjetski dan šume, drveća i sadnje, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i lokalnim Zelenilom u okviru Komunalno stambenog preduzeća.

Nakon Podgorice, Pljevalja, Bara i Bijelog Polja, Herceg Novi je peti grad kojem je Telemach donirao sadnice.

Telemach
foto: Telemach

„Sa preko 1.100 sadnica učinili smo pet gradova u sve tri regije Crne Gore zelenijim i pristupačnijim za odmor. Sve lokacije, koje smo odabrali u saradnji sa lokalnim samoupravama, postale su još ljepša mjesta za okupljanja i rekreaciju, što nam je i krajnji cilj. Herceg Novi, grad zelenila zaslužuje da kad god smo u prilici, upotpunjujemo njegovu vegetaciju i učinimo da taj predznak nosi još dugo. Nastavljamo da, konkretnim doprinosom, budemo partner lokalnim zajednicima i da, kroz svakodnevno poslovanje, ukazujemo koliko je važno da stvaramo preduslove za zeleniju budućnost“, kazala je Slobodanka Nikolić, rukovodilac sektora za razvoj proizvoda i komunikacije kompanije Telemach.

Telemach
foto: Telemach

Svaka nova sadnica ima ogromnu vrijednost za grad koji je, sa najvećim brojem sunčanih dana u toku godine, prava zelena oaza Mediterana.

„Međutim, u zadnje vrijeme svjedoci smo velike devastacije zelenih površina, pa je donacija kompanije Telemach od nemjerljivog značaja za našu opštinu. Održavanje zelenih površina iziskuje velika sredstva, i svaka pomoć u našoj misiji ozelenjavanja je dobrodošla. Za svaku pohvalu je što je Telemach prepoznao značaj očuvanja zelenila pa se nadamo da će ovaj primjer slijediti i druge kompanije. Od danas, šetalište koje je prvo mjesto za rekreaciju i druženje stanovnika Herceg Novog, biće još ljepše za svakodnevne aktivnosti“, poručila je Vanja Spaić, rukovodilac sektora za održavanje zelenih površina.

Neka 21. mart pokrene i vas!

Pitanje zaštite životne sredine je pitanje svih nas i baš svako od nas je dio rješenja.

Telemach
foto: Telemach

Rješenje može da krene od promjene navika. Ako već niste, novu zdraviju i zeleniju naviku simbolično uvrstite u vašu svakodnevicu na 21. mart – dan kada ukazujemo na važnost svakog drveta.

Ukoliko ste Telemach korisnik, umjesto papirnog koristite e-račun.

E-račun možete aktivirati preko Moj Telemach aplikacije ili slanjem zahtjeva na mejl info@telemach.co.me.

Tako ćete doprinijeti manjem štampanju papira i svojoj zelenijoj budućnosti.