Đurović zahvalila švedskom poslaniku i radnicima "Zelenila" na spasavanju bebe u Podgorici

Predsjednica Skupštine je, tokom razgovora sa Dibranijem, kazala da je stanje bebe sada stabilno

3898 pregleda 6 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović razgovarala je danas telefonskim putem sa poslanikom švedskog parlamenta Adnanom Dibranijem.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović zahvalila se švedskom poslaniku Adnanu Dibraniju, jednom od jučerašnjih spasilaca dvomjesečne bebe u Podgorici.

Iz Skupštine su saopštili da su njih dvoje razgovarali telefonom.

"Predsjednica Đurović je, u ime građana Crne Gore i u svoje lično ime, izrazila najdublju zahvalnost gospodinu Dibraniju na njegovom jučerašnjem herojskom činu, koji je rezultirao spasavanjem dvomjesečne bebe iz rijeke Morače", navode iz parlamenta.

Đurović je kazala da je sve građane duboko potresla jučerašnja tragedija koja je odnijela jedan ljudski život, "ali da su srećni zbog malenog dječaka koji je, zahvaljujući Dibraniju, dobio najljepši mogući poklon – mogućnost da nastavi da živi".

"Poslanik Dibrani je zahvalio predsjednici Đurović na pozivu, te iskazao interesovanje za zdravstveno stanje dječaka. On je istakao da je izuzetno zadovoljan što je uspio da pruži doprinos njegovom spasavanju i poželio mu dug i srećan život", dodaju iz Skupštine.

Povezani članci

21. Mart 2023.

Aldin, Almir, Adnan i Demaj spasili bebu

Đurović je informisala sagovornika da je stanje bebe sada stabilno. "Oboje su izrazili nadu da zbog ovog nemilog događaja u periodu koji slijedi neće imati posledica po zdravlje", navodi se u saopštenju.

"Đurović je iskazala i veliko poštovanje i zahvalnost radnicima podgoričkog preduzeća 'Zelenilo' Aldinu Ibrahimoviću, Almiru Mujaku i Demaju Špejtimu koji su izvukli bebu iz hladne Morače, te naglasila da će njihova hrabrost i nesebičnost biti zauvijek zapisane u pamćenju građana Podgorice, ali i cijele Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: