Kovač u Sofiji: Snažna posvećenost borbi protiv korupcije

Ministar je istakao značaj sveobuhvatnog pristupa u suzbijanju korupcije, kao i poseban značaj mehanizama međunarodne pravosudne saradnje i brojnih međunarodnih instrumenata u toj oblasti

2122 pregleda 0 komentar(a)
Kovač na konferenciji u Sofiji, Foto: Ministarstvo pravde
Kovač na konferenciji u Sofiji, Foto: Ministarstvo pravde

Ministar pravde Marko Kovač učestvovao je danas u Sofiji na konferenciji „Borba protiv korupcije i nacionalna sigurnost“, na poziv bugarskog kolege Kruma Zarkova, u okviru aktivnosti kohorta Samita za demokratiju za antikorupcijske politike kao garanta nacionalne sigurnosti.

Iz Ministarstva pravde saopšteno je da je konferencija okupila visoke zvaničnike vlada i predstavnike međunarodnih tijela koja intenzivno djeluju u oblasti borbe protiv korupcije.

Kovač Sofija
foto: Ministarstvo pravde

Kovač je u izlaganju naglasio snažnu posvećenost i nedvosmislenu podršku kontinuiranom razvoju zakonodavnog i institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije u Crnoj Gori. Istakao je i značaj sveobuhvatnog pristupa u suzbijanju korupcije, kao i poseban značaj mehanizama međunarodne pravosudne saradnje i brojnih međunarodnih instrumenata u toj oblasti, navodi se u saopštenju.

Događaj je bio prilika za konsultacije na visokom nivou i analizu modaliteta za dalje unapređenje zajedničkog djelovanja u borbi protiv korupcije.

Bonus video: