Korisnici Dnevnog centra uz pjesmu, igru, film i slike pokazali da su "sunčana djeca"

U sklopu programa premijerno je prikazan film ‘Prikaz socijalnog modela rada Dnevnog centra Nikšić’, koji je predstavljen na međunarodnom naučnom skupu “Dani defektologa 2023”

6196 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Dnevni centar
Foto: Dnevni centar

Javna ustanova Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, u saradnji sa KUD-om "Čigra", organizovala je kulturno - umjetnički program na “Sceni 213”. Uz pjesmu, igru, ali i film i slike, korisnici Dnevnog centra su pokazali da oni jesu “sunčana djeca”, kako su poručili iz pomenute ustanove.

“Iako je početna ideja realizovanja ovog programa bio prikaz filma, spletom određenih okolnosti smo došli i do 21.marta, Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom. Tako je i nastala ideja o izložbi radova koji su prišremila naša djeca pod nazivom ‘Sunčani grad’, jer kažemo da su to ‘djeca Sunca”, istakli su iz Dnevnog centra.

U sklopu programa premijerno je prikazan film ‘Prikaz socijalnog modela rada Dnevnog centra Nikšić’, koji je predstavljen na međunarodnom naučnom skupu “Dani defektologa 2023”.

Program su dodatno “obojili” članovi KUD-u „Čigra“ i Kristina Jocović, dok je program vodila Lari Vujković.

Bonus video: