Nikšić: Postavljeno 250 rampi, trotoari postali dostupni osobama sa invaliditetom

"Vidno sam uzbuđena zbog ovog događaja i jako mi je drago što je odrađen ovoliki dio posla za osobe sa invaliditetom", kazala je Branka Škuletić, predsjednica nikšićkog Udruženja paraplegičara
135 pregleda 3 komentar(a)
Postavljanje rampi za OSI, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Postavljanje rampi za OSI, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.09.2017. 11:47h

Zahvaljujući donaciji turske Agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) trotoari u Nikšiću su postali dostupni osobama sa invaliditetom (OSI).

Postavljeno je 250 rampi, vrijednost projekta je 80.000 eura, a završetak radova je ozvaničen danas.

"Vidno sam uzbuđena zbog ovog događaja i jako mi je drago što je odrađen ovoliki dio posla za osobe sa invaliditetom", kazala je Branka Škuletić, predsjednica nikšićkog Udruženja paraplegičara.

Koordinator TIKA Ahmet Altun kazao je da Agencija koju predstavlja realizuje projekte u svim opštinama Crne Gore i da su veoma zadovoljni što su u Nikšiću, zajedno sa Opštinom, uradili rampe i tako OSI omogućili pristup trotoarima.

Obećao je da će nastaviti da pružaju pomoć opštini Nikšić.

"Raduje me što će osobe sa invaliditetom konačno moći da bez barijera učestvuju u saobraćaju", kazao je ambasador Turske Serhat Galip i dodao da je ambasada te zemlje spremna da doprinese daljem razvoju Nikšića.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da su izgradnjom rampi, otvaranjem Dnevnog centra 27+ i rekonstrukcijom Doma zdravlja, doprinijeli da život osoba sa invaliditetom bude lakši i da im se omogući pristup svim ustanovama u Nikšiću.

Izrazio je nadu da će istim tempom nastaviti i u narednom periodu i zahvalio se Agenciji TIKA na vrijednom poklonu.

Bonus video: