Princ Nikola želi da kroz Fondaciju promoviše crnogorsku nauku i inovacije

"Princ Nikola je iskazao stav da je od velike važnosti razvijanje partnerstava I zajedničkih naučnoistraživačkih i inovativnih projekata koji će imati za cilj očuvanje prirodnih resursa Crne Gore", piše u saopštenju Ministarstva

6590 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Princ Nikola Petrović Njegoš, predsjednik Fondacije Petrović Njegoš iskazao je interes da kroz Fondaciju promoviše crnogorsku nauku i inovacije, saopšteno je iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

On se danas sastao sa ministarkom tog resora Biljanom Šćepanović, sa ciljem razmatranja različitih vidova saradnje Fondacije i Ministarsta, kao i međusobne podrške.

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku razgovarano o statusu nauke i inovacija u Crnoj Gori.

Dodaju da je naglašen značaj ovih oblasti za ekonomski i društveni razvoj Crne Gore, kao i važnost inovacija koje se tiču ekologije i cirkularne ekonomije, te da je važno da zajednički radimo na afirmaciji koncepta Crne Gore kao ekološke države.

"Princ Nikola je predstavio aktivnosti Fondacije Petrović Njegoš, kao i inovativne projekte na kojima Fondacija radi. Takođe je iskazao interes da kroz Fondaciju promoviše crnogorsku nauku i inovacije, te stav da je od velike važnosti razvijanje partnerstava I zajedničkih naučnoistraživačkih i inovativnih projekata koji će imati za cilj očuvanje prirodnih resursa Crne Gore", piše u saopštenju.

Šćepanović je tom prilikom iskazala zadovoljstvo današnjom posjetom princa Nikole, te mogućnošću saradnje tog resora sa Fondacijom. Izrazila je uvjerenje da će Fondacija inovativnim idejama i projektima doprinijeti popularizaciji koncepta Crne Gore kao ekološke zemlje.

Bonus video: