Nikšić: Radovi u Relejskoj ulici odmah stali - komšijsko dvorište deceniju trotoar

Iskopane rupe na udaljenosti od dvadesetak metara samo su mještanima stvorile probleme jer, kako su istakli, rupe stoje, prilazi kućama su onemogućeni, kroz komšijska dvorišta ponovo prolaze znani i neznani, a oni ne znaju kada će radovi biti nastavljeni

10890 pregleda 4 komentar(a)
Juče u Relejskoj ulici, Foto: Svetlana Mandić
Juče u Relejskoj ulici, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.03.2023. 12:09h

Mještani Relejske ulice u nikšićkom naselju Dragova Luka već deceniju muku muče sa jezerom koje se svaki put stvori kada su kiše, pa su im komšijska dvorišta godinama alternativni put da bi stigli do kuća.

Uzalud su se obraćali prethodnoj lokalnoj upravi koja je ostala nijema na sve njihove probleme, a problema u tom dijelu grada nije falilo.

Zbog toga su se i obradovali kada je Opština prije 20 dana počela radove, uvjereni da će njihovim mukama doći kraj.

Međutim, iskopane rupe na udaljenosti od dvadesetak metara samo su im stvorile probleme jer, kako su mještani istakli, rupe stoje, prilazi kućama su onemogućeni, kroz komšijska dvorišta ponovo prolaze znani i neznani, a oni ne znaju kada će radovi biti nastavljeni.

”Tu se pravila ogromna lokva već deset godina i bila je problem svim mještanima koji nijesu mogli tuda da prođu. Posebno je bilo teško djeci. Ta voda je godinama završavala kod mene u garaži. Voda mi je sav put ponijela i ne mogu sada putem da siđem do štale. Ne znam koliko puta sam prethodnih godina pisala zahtjeve Opštini i niko mi nikad nije izašao u susret”, priča Milijana Mićunović.

Ona navodi da se obradovala kada su radovi počeli prije dvadesetak dana, ali da je to njeno radovanje bilo kratkotrajno.

”Došli su prije dvadesetak dana, iskopali rupe i više se niko nije pojavio do prekjuče. Prekjuče su došli sat-dva, otišli i ponovo nikoga nema, kaže ona.

Nas je Opština, koja je investitor, u ponedjeljak uvela na posao. Jedan dan smo izašli na teren, ali smo zbog objektivnih razloga morali da napravimo pauzu od dva-tri dana. Radovi će biti nastavljeni sjutra i završeni za 6-7 dana, kazali su “Vijestima” iz Vodovoda.

Deset godina dvorište Sretena Roganovića, kada je kiša, služi kao prolaz komšijama, ali i ostalima koji se upute tom ulicom. Iako nema kiše, njegovo dvorište je ponovo postalo “ulični trotoar” u šta se uvjerila i ekipa “Vijesti”.

”Tuda prolaze jer nemaju kuda drugo”, kaže Roganović.

Mićunović i Roganović
Mićunović i Roganovićfoto: Svetlana Mandić

Iz Opštine su objasnili da su morali prethodno da iskopaju rupe da bi vidjeli kuda će voda da otiče, pa tek onda da urade projektnu dokumentaciju i da se zbog toga čekalo sa nastavkom radova. Obećali su da će svi radovi biti završeni do kraja mjeseca i da će problem, koji traje duže od deceniju, konačno biti riješen.

Bonus video: