Raspisan javni poziv za izgradnju nove sportske dvorane na Cetinju

Procijenjena vrijednost nabavke je 6,9 miliona eura bez PDV-a. "Izgradnjom hale stvaramo optimalne uslove za rad sportskih klubova u Prijestonici i na određeni način vraćamo dug generacijama uspješnih sportista sa Cetinja", kazali su iz lokalne samouprave

2372 pregleda 13 komentar(a)
Idejno rješenje za novu sportsku halu, Foto: Prijestonica Cetinje
Idejno rješenje za novu sportsku halu, Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje raspisala je javni poziv - Otvoreni postupak javne nabavke za “Izradu Glavnog projekta i izvođenje radova na izgradnji sportske hale na Cetinju po principu "Projektuj i izgradi".

Procijenjena vrijednost nabavke je 6,9 miliona eura bez PDV-a, a rok za prijavu na javni poziv je 30 dana.

Predviđeni rok za realizaciju projekta izgradnje nove sportske dvorane je 29 mjeseci od dana zaključivanja ugovora o javnoj nabavci i obuhvata rok za izradu Glavnog projekta, rok za reviziju Glavnog projekta i rok za izvođenje radova, saopšteno je iz Prijestonice.

"Ugovor o javnoj nabavci biće realizovan po principu 'ključ u ruke' kojim se izvođač samostalno obavezuje da izvrši skupa sve radove potrebne za projektovanje, izgradnju i upotrebu cjelovitog objekta, a ugovorena cijena obuhvata i vrijednost svih nepredviđenih radova i viškova radova, a isključuje uticaj manjkova radova na ugovorenu cijenu", navodi se u saopštenju.

Iz Prijestonice su poručili kako su odlučni da ulažu u razvoj sporta i unapređuju uslove za rad i takmičenje sportskih klubova i pojedinaca.

"Cilj nam je da naši klubovi budu konkurentni na regionalnom i evropskom nivou, a buduća sportska dvorana ispunjavaće sve propisane standarde dvorana u kojima se igraju međunarodna takmičenja, te SEHA i ABA liga. Izgradnjom hale stvaramo optimalne uslove za rad sportskih klubova u Prijestonici i na određeni način vraćamo dug generacijama uspješnih sportista sa Cetinja, koji su svijetom pronijeli slavu cetinjskog i crnogorskog sporta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: