Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece na poklon još jedna radna stanica

Odjeljenje do sada imalo samo jednu radnu stanicu, donacijom obezbijeđeno i renoviranje toaleta

4344 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KCCG
Foto: KCCG

Ambasada Njemačke u Crnoj Gori, uz podršku Nevladine fondacije Građanska alijansa, donirala je Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) blizu 36.000 eura za nabavku radne stanice za MR aparat i kalem za rame.

Iz Kliničkog centra navode da je tom donacijom Odjeljenju za radiološku dijagnostiku obezbijeđeno i renoviranje toaleta.

"O značaju donacije najbolje govori podatak da je Odjeljenje do sada posjedovalo samo jednu radnu stanicu, čime se ograničavao rad ljekara. Instaliranje nove radne stanice obezbijediće radiolozima komforniji, a samim tim i efikasniji, svakodnevni rad, jer će u isto vrijeme moći dva ljekara da očitavaju nalaze. Magnetna rezonanca je neizostavna dijagnostička metoda za većinu kliničkih stanja i oboljenja kod djece i u savremenoj medicini je gotovo nezaobilazna. U Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a na godišnjem nivou uradi se preko dvije hiljade pregleda magnetnom rezonancom kod djece iz cijele Crne Gore", ističe se u saopštenju.

"Osim savremene medicinske opreme i sofisticiranih aparata veoma je važno obezbijediti i kvalitetne uslove pacijentima i zaposlenima. Zato je veoma važno da naši najmlađi pacijenti u našoj ustanovi imaju kvalitetne sve sadržaje", dodaju iz Kliničkog centra.

Iz te ustanove su iskazali zahvalnost Ambasadi Njemačke što je opredijelila donaciju Odjeljenju koje ima "nezamjenjivu ulogu u liječenju naših najmlađih pacijenata".

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović uručila je zahvalnicu ambasadi i predstavnicima NF Građanska alijansa, koja je "nesebično pomogla da se ova donacija realizuje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: