DPS Cetinje: URA ponovo izmišlja i manipuliše građanima Cetinja

"Umjesto što fotografišete kontejnere pored kojih je neko od nesavjesnih građana u tom trenutku odložio šut i komade starog namještaja, i to predstavljate kao najveći problem Cetinja, bolje bi bilo da ste podržali Zakon o Prijestonici i time dali svoj doprinos napretku našeg grada", saopšteno je
6 komentar(a)
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.09.2017. 15:39h

Cetinjski odbor DPS-a saopštio je da URA želi na "perfidan način da optuži lokalnu vlast za ekološki incident."

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA saopštio je danas da se mazut iz zgrade Opštine razlio po imanjima i dvorištima.

"Članovi minorne partije URA ponovo, po svom starom običaju, podmeću, izmišljaju i pokušavaju da manipulišu građanima Cetinja. A što misle o vašim lažima uskoro će vam građani reći na izborima. U svom saopštenju pod naslovom ''Mazut iz zgrade Opštine se izlio po imanjima i dvorištima'' članovi partije URA na perfidan način žele da optuže lokalnu upravu za ekološki incident, u još jednom pokušaju sakupljanja jeftinih političkih poena. Ako ste dobro pročitali saopštenje gradske uprave, prema nalazima Ekološke inspekcije materija koja se izlila u Ponor nije mogla doći iz zgrade Prijestonice, a sumnja se da je ta materija kroz šahte, namjerno unijeta u kanalizacioni sistem! Zato pitamo članove pokreta URA da li je slučajnost što se baš u trenutku početka radova na sanaciji višedecenijskog ekološkog problema – cetinjskog ponora, kroz kanalizacioni sistem u njega izlio mazut? Da li je slučajnost što su se istovremeno na Ponoru pojavili članovi Ure sa fotoaparatima i unaprijed optužili Prijestonicu za ispuštanje mazuta? Velika slučajnost da bi bilo istinito", navodi se u saopštenju cetinjskog DPS-a.

U saopštenju se dodaje da URA "puca u prazno"

"Članovi beznačajne partije URA ponovo pucaju u prazno. Nakon izmišljenih deponija na Cetinju, ovoga puta pribjegavaju još perfidnijoj manipulaciji. Umjesto što fotografišete kontejnere pored kojih je neko od nesavjesnih građana u tom trenutku odložio šut i komade starog namještaja, i to predstavljate kao najveći problem Cetinja, bolje bi bilo da ste podržali Zakon o Prijestonici i time dali svoj doprinos napretku našeg grada. Da je URA stranka koja je spremna da na najperfidniji način u javnost iznosi neistine, još jednom ste pokazali svojim saopštenjem. Naša gradska uprava, svih ovih godina pokazuje da vodi brigu o zaštiti životne sredine, što je jedan od ključnih doprinosa za očuvanje i zdravlje ljudi. Znamo da članovima pokreta URA smetaju radovi na sanaciji odlagališta ''Vrtijeljka'' koji su vrijedni skoro dva miliona eura. Znamo da vam smeta što smo za njenu sanaciju obezbijedili bespovratna finansijska sredstva iz Evropske unije. Znamo da vam smetaju rekonstruisane gotovo sve gradske ulice sa izgrađenom novom kanalizacionom mrežom – što je i bio preduslov da se započnu radovi na sanaciji Ponora. I ovoga puta ste pokazali da vam nije stalo do zaštite životne sredine već vam ponovo smeta što smo upravo mi, nakon svih ovih radova, stvorili uslove i započeli sanaciju Ponora, čime ćemo riješiti probleme koje su decenijama imali stanovnici Podgranice i Donjeg Polja", zaključeno je u soapštenju DPS Cetinje.

Bonus video: