Više imena u igri za novog direktora policije: Vlada smjenjuje Brđanina?

Prema saznanjima "Vijesti" još uvijek nije odlučeno ko će preuzeti upravljanje policijom jer je u opticaju nekoliko imena

63739 pregleda 106 komentar(a)
Brđanin, Foto: Boris Pejović
Brđanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.03.2023. 11:03h

Načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković preuzeće funkciju uhapšenog pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejana Kneževića, potvrđeno je "Vijestima".

Očekuje se da Vlada na današnjoj sjednici smijeni Zorana Brđanina sa funkcije direktora Uprave policije.

Prema saznanjima "Vijesti" još uvijek nije odlučeno ko će preuzeti upravljanje policijom jer je u opticaju nekoliko imena.

"Vijestima" je međutim iz izvršne vlasti nezvanično saopšteno da je najozbiljniji kandidat za koordinatora svih službi bezbjednosti Šuković.

"Šuković je najozbiljniji kandidat, svakako on je po nalogu ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića glavni kontakt za Europol i ostaće i u SPO, a utvrđuju se zakonske mogućnosti da preuzme koordinaciju svim službama bezbjednosti", rečeno je "Vijestima" nezvanično.

Knežević je uhapšen 22. marta zbog navodne povezanosti sa dijelom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Kneževiću je 24. marta određen pritvor do 30 dana.

Bonus video: