CAREP: Organizovana sesija za privatne poslodavce, prilika za zapošljavanje pripadika RE populacije

Iz te nevladine organizacije su istakli da će naredne sedmice biti raspisan poziv za sve zainteresovane poslodavce iz Nikšića, Ulcinja i Bara koji žele da pruže šansu da četvoro mladih Roma i Egipćana dva i po mjeseca stiču radno iskustvo u njihovim preduzećima

2176 pregleda 0 komentar(a)
Info sesija u Nikšiću, Foto: CAREP
Info sesija u Nikšiću, Foto: CAREP

Centar za afirmaciju romsko-egipćanske (RE) populacije (CAREP) organizovala je u Nikšiću poslednju, od tri, info sesije za privatne poslodavce, saopšteno je iz te nevladine organizacije.

Sesije su organizovane u sklopu projekta „Osnaži se – zaposli se“, koji finansira Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava (MLJMP), a vrijednost projekta je oko 12,6 hiljada eura, piše u saopštenju.

"Info sesije su organizovane sa ciljem da obavijeste poslodavce o projektu, ali i da ih informišu i motivišu na temu zapošljavanja pripadnika RE zajednice“, kazao je izvršni direktor CAREP-a Nardi Ahmetović.

U saopštenju se navodi da bi pomenuta NVO za mlade pripadnike romsko-egipćanske populacije, koji će dobiti ugovor o radu, obezbijedila zarade i platila poreze i doprinose.

Ahmetović je izrazio zadovoljstvo što se kroz projekat pruža prilika mladima iz RE zajednice da budu, kako on kaže, "dio tima jedne firme pokazujući na taj način da mogu da budu ravnopravni članovi crnogorskog društva".

On je izrazio i žaljenje, jer kroz projekat postoji mogućnost angažovanja samo četvoro mladih.

"imajući u vidu da je nezaposlenost jedan od gorućih problema, od izuzetnog značaja bilo da je ta da brojka veća", istakao je Ahmetović.

Koordinatorka na projektu, Ivana Bojović, govoreći o benefitima za poslodavce i mlade, saopštia je da se nada da će i ostale organizacije civilnog društva prepoznati značaj ovakvih aktivnosti, te da će se "mladi na ovaj način priključiti tržištu rada".

Iz te nevladine organizacije su istakli da će naredne sedmice biti raspisan poziv za sve zainteresovane poslodavce iz Nikšića, Ulcinja i Bara koji žele da pruže šansu da četvoro mladih Roma i Egipćana dva i po mjeseca stiču radno iskustvo u njihovim preduzećima.

Objasnili su kako će na oglas moći da se prijave svi zainteresovani poslodavci koji imaju osnovane firme najmanje godinu prije objavljivanja poziva, imaju preko dvoje zaposlenih, i da su izmirili sve obaveze po osnovu javnih prihoda.

"Prethodne dvije info sesije bile su organizovane u Baru i Ulcinju, a učešće su, pored poslodavaca, uzeli i predstavnici lokalnih jedinica Zavoda za zapošljavanje, opština i RE medijatori", zakjučuje se u saopštenju CAREP-a.

.

Bonus video: