Rudnik uglja donirao 50.000 eura Opštoj bolnici Pljevlja

"Obezbjedili smo određena sredstva za nabavku vozila za transport pacijenata"

1617 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja
Foto: Rudnik uglja

Rudnik uglja AD Pljevlja donirao je Opštoj bolnici Pljevlja 50.000 eura za nabavku novog sanitetskog vozila. Odluku o donaciji direktoru Opšte bolnice Pljevlja dr Saši Grboviću uručio je predsjednik odbora direktora Rudnika uglja Dušan Janjušević.

"Obezbjedili smo određena sredstva za nabavku vozila za transport pacijenata. Znamo da je zdravstveni sistem opterećen, a pogotovo ovdje u Pljevljima imamo ozbiljnih problema. Kada se sve uzme u obzir ovo je jedna od sitnica koja ima ia cilj da se olakša transport pacijenata iz Pljevalja do tercijalnih zdravstvenih ustanova", kazao je Janjušević i istakao da će se i u narednom preiodu u skladu sa mogućnostima kompanije ulagati sredstva u unapređenje zdravstvenog sistema u Pljevljima.

Zahvaljujući se Rudniku uglja na vrijednoj donaciji direktor Opšte bolnice Pljevlja Saša Grbović je kazao da Opšta bolnica, dnevno, veliki broj pacijenata transportuje u tercijalnu zdravstvenu ustanovu, zbog ljekarske njege, ili zbog dodatne dijagnostike.

On je na kraju istakao da se često dešava da svih pet sanitetskih vozila u istom danu prevozi pacijente, najčešće do Podgorice i nazad.

"Ovo je jedan od načina da se pomogne naša bolnica. U toku ove godina planirana je nabavka još dva sanitetska vozila iz sredstava kapitalnog budžeta Ministarstva zdravlja Crne Gore tako da će nam vozni park biti značajno obnovljen. Ovo je nastavak saradnje sa Rudnikom uglja koji se pokazao kao izuzetno društveno odgovorna kompanija koja nas je pomagala, ne samo u periodu korona krize. Treba napomenuti da je Rudnik obezbjedio trećinu sredstava za nabavku novog skenera. Prije nekoliko dana imali smo značajnu donaciju od Elektroprivrede, a u poslednje dvije godine, računajući sredstva iz budžeta Ministarstva zdravlja od 300.000 eura oko milion eura uložili smo u zanavljanje opreme, što je dokaz da se u Opštoj bolnici dobro radi", kazao je dr Grbović.

Bonus video: