Tradicija kvaliteta Velux krovnih prozora, od 1941. godina do danas

U kontinuitetu od 80 godina, u preko 40 zemalja, VELUX kao brend gradio je povjerenja, dugotrajnost kvaliteta, besprekoran i cjelokupan servis.

18666 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Davne 1941. godine preduzetnik i pronalazač iz Danske, Villum Kann Rasmussen došao je na ideju kako da mračne tavane i neiskorišćena potkrovlja pretvori u životni prostor pun svjetlosti i svježeg vazduha. Do tada u svijetu arhitekture za osvjetljenje poslovnih i stambenih objekata gradili su se atrijumi i svjetlarnici, pa su se građevine formirale oko unutrašnjosti dvorišta. Ovaj tip gradnje se najviše koristio za komercijalne i javne institucije dok su prostori ispod krovova u privatnim kućama i dalje ostajali tamni i neiskorišćeni. Prvi krovni prozor Villum Kann Rasmussen patentirao je 1942. godine i od tada, skoro 80 godina, njegova kompanija VELUX proizvodi krovne prozore koji su prepoznatljivi po svedenom dizajnu, funkcionalnosti i visokom kvalitetu.

Kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori prva asocijacija na krovne prozore jeste ova kompanija. VELUX je sinonim za dobrog i pouzdanog partnera koji vodi računa u poštovanju visokih standarda u proizvodnji i servisiranju krovnih prozora. Kroz decenije istraživanja i rada ova kompanija je konstanto radila na unaprjeđenju svojih proizvoda do najsitnijih detalja. Tako je ove godine VELUX predstavio novu ručku za gornje otvaranje, veoma funkcionalno, visoko ergonomsko rešenje za prozore, koje je dostupno za sve Standard i Standard Plus (GZL, GLL i GLU) modele. Krovni prozor koji se otvara na gore uz pomoć ručke je odličan izbor za većinu visina ugradnje prozora, jer položaj ručke omogućava da prostor ispod krovnog prozora može opremiti po želji.

U kontinuitetu od 80 godina, u preko 40 zemalja, VELUX kao brend gradio je povjerenja, dugotrajnost kvaliteta, besprekoran i cjelokupan servis. VELUX stručnjaci kako tada, tako i danas pomažu u rješavanju dilema i nedoumica, daju odgovore na pitanja i najadekvatnija rješenja u ugradnji i zamjeni krovnih prozora. Najčešće dileme su:

  • koji krovni prizori su najadekvatniji za dati prostor
  • kako pravilno ugraditi prozore u novim ili već postojeći potkrovljima
  • naći najbolje rješenje za regulisanje svjetlosti i dotok svježeg vazduha
  • kako putem krovnih prozora smanjiti zasićenost vazduha vlagom i spriječiti kondenzaciju
  • koju vrstu roletni koristiti u zaštiti od sunca
  • koji su benefiti prozora kada je u pitanju energetska efikasnost
  • kada je potrebno mijenjati prozore
  • koliko je garancija na prozore i roletne

Na ova i mnoga druga pitanja za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.

Velux
foto: Velux

Tokom proljeća se najčešće odlučujemo za promjene i adaptacije u kući i stanu i zato je VELUX Crna Gora za sve kupce obezbijedio dodatne cjenovne povoljnosti pri kupovini. Za sve informacije o mogućnostima kupovine po promotivnim cijenama na teritoriji Crne Gore možete saznati pozivom na broj telefona +382 69 042 052 ili mejl adresu.