Kolorit emocija i senzibiliteta

Izložba učenika Osnovne Škole "Dušan Bojović" iz Župe nikšićke

1989 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Svetlana Mandić
Sa izložbe, Foto: Svetlana Mandić

Sav raskoš boja, emocija i senzibiliteta stalo je u izložbi učenika Osnovne Škole (OŠ) “Dušan Bojović” iz Župe nikšićke pod nazivom „Boje inspirisane zavičajem”.

Ali, u izložbi je stala i sva ljubav prema poslu, djeci i likovnoj umjetnosti nastavnice Zorice Baltić Ivanović koja je kroz 200 radova prikazala njeno dvodecenijsko druženje sa župskim mališanima.

„Izložba predstavlja čistu emociju mene i moje djece. Ovo nije lična promocija, već promocija djece koja su godinama slušala ono što im pričam“, kazala je nastavnica likovne kulture u pomenutoj školi i autorka izložbe.

Kako je rekla, dolaskom su je iznenadili bivši učenice, a ona njih radovima koje su oni uradili, a koje za trenutak nijesu prepoznali.

„Ideja izložbe bila je da se predstavi umjeće stvaranja likovnog izraza učenika ove škole“, kazala je Anđela Peković urednica programa u “Zahumlju”, ustanovi koja je organizovala izložbu uz podršku Mjesne zajednice (MZ) Župa i OŠ „Dušan Bojović“.

Izložba je bila i prodajnog karaktera pa će tako, zahvaljujući Savjetu MZ, dio slika krasiti kancelariju Mjesne zajednice, ambulantu, vrtić, apoteku i poštu.

„Generacije učenika na lijep način promovišu Župu, a Zorica preko dvije decenije našu djecu uči dobrim i lijepim vrijednostima. Izložba treba svima nama da bude za nauk da su djeca neko u koga mi kao zajednica i društvo treba da ulažemo, jer i zajednica i društvo ostaju i opstaju na toj djeci“, poručio je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima, novac od prodaje slika biće uložen u obnovu nekoliko prostorija u školi.

Bonus video: